Učestvujte i vi
8

Tom Hiddleston ambasador takmičenja Jameson Done in 60 Seconds

Klix.ba
Jameson Irish Whiskey i Empire Magazine s ponosom su objavili ime prvog ambasadora petog takmičenja "Jameson Done in 60 Seconds", koje se od ove godine održava i u našoj zemlji.

Tom Hiddleston, zvijezda serije "Hollow Crown" i filmova "Ponoć u Parizu", "Thor" i "Avengers" sa zadovoljstvom je prihvatio ovu uzbudljivu ulogu.

"Biti dio ovog takmičenja je pravo uzbuđenje za mene. Volim ideje filmaša koji snimaju filmove od 60 sekundi na osnovu njihovih omiljenih filmova. To je svojevrsni hommage historiji kinematografije jer svi smo mi inspirisani našim prethodnicima i uzorima. Ko zna, možda možemo vidjeti tribute ili dva filmova Avengers ili Thor ove godine! Ja lično jedva čekam da vidim prijave. Znam da je prošle godine predstavljeno pravo bogatstvo talentovanih ljudi. Očekujem još bolji rezultat u 2013.", rekao je Hiddleston.

Takmičari širom svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, morat će impresionirati žiri sastavljen od stručnjaka iz filmske industrije kako bi dobili šansu da učestvuju na legendarnom Jameson Empire Awards 24. marta 2013. godine u Londonu.

Svi koji se žele prijaviti na takmičenje trebaju odabrati omiljeni film, snimiti svoju verziju u trajanju od samo 60 sekundi, uploadovati svoj video na Facebook stranicu do 20. januara 2013. i pozvati svoje prijatelje da lajkaju njihov film.

Pet filmova sa najvećim brojem lajkova bit će predstavljeno stručnom žiriju koji će od pet finalista izabrati bh. predstavnika na Jameson Empire Done in 60 Seconds Global Finalu, koji će se održati u Londonu u petak 22. marta 2013. godine.

Žiri filmskih stručnjaka, uključujući Toma Hiddlestona, u Londonu će 22. marta odabrati pet finalista koji će prisustvovati dodjeli Jameson Empire Awardsa u nedjelju 24. marta, kada ćemo saznati ko je pobjednik za 2013. godinu.

Za više informacija o Jameson Empire Done in 60 Seconds, posjetite njihovu Facebook stranicu.