Dobra zabava u najavi
115

Titova ulica u Sarajevu zatvorena, sve je spremno za javni doček 2024. godine

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Titova ulica u Sarajevu je zatvorena zbog javnog dočeka 2024. godine. Građane i turiste na ovoj lokaciji večeras očekuje luda zabava.
"Organizator na javnom dočeku Nove 2024. godine ispred Vječne vatre očekuje prisustvo više od 25 hiljada posjetilaca. S tim u vezi, građanima preporučujemo, u cilju smanjenja saobraćajnih gužvi i bolje prohodnosti, da za dolazak na ovu manifestaciju koriste javni gradski prevoz ili usluge ovlaštenih taxi prevoznika", naveli su ranije iz MUP-a KS.

Posjetitelje su podsjetili na to da je na javna okupljanja zabranjeno nositi bilo kakvo vatreno ili hladno oružje, pirotehnička sredstva, kao i druge predmete koji mogu biti opasni po druge posjetioce.

Policijski službenici Uprave policije vršit će pojačan nadzor učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na upravljanje motornim vozilom pod dejstvom alkohola. Kompletna lista ulica gdje je zabranjeno parkiranje i saobraćanje dostupna je na web stranici.

Večeras će najniža temperatura iznositi tri stepena Celzijusa, kako je objavio AccuWeather. Građani i turisti će ispred Vječne vatre moći uživati u nastupima Lake i Lele, Zabranjenog pušenja, Bombaj štampe i Crvene jabuke. Voditelj programa, legendarni Zenit Đozić je najavio dobar provod.

"Osjećam se dobro zato što smo dobili priliku da se zezamo. Suština ovog programa je da stvari budu uvezane, da se ne desi da bend izađe pa da publika čeka da se nešto dogodi. Moja ideja je da budem domaćin koji će sprovesti publiku do sljedeće tačke i da nam svima bude lijepo. To je ono što je nedostajalo", rekao je ranije u intervjuu za Klix.ba.