Lijepe priče
1.6k

Tinejdžeru iz Bratunca ispunjena želja: Đorđe se "okitio" rekvizitima FK Željezničar

E. Sk.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Tinejdžeru Đorđu iz Bratunca ispunjena je velika želja. Riječ je o mladiću koji tri godine svira bubnjeve u Kući dobrih tonova u Srebrenici, sluša rock&roll, navija za Željezničar i želi otići na koncert Metallice.
Na adresu Kuće dobrih tonova stigao je poklon paket u kojem se nalaze rekviziti FK Željezničar koje je Đorđu poslao Elvis Huremović iz Kalesije.

"Prvo smo dobili poruku u kojoj smo saznali da je Elvis Huremović iz Kalesije poželio da obraduje našeg učenika, bubnjara Đorđa, nakon što je pročitao priču Đorđe i Rock&Roll. Dali smo sve potrebne informacije, a onda je na adresu Kuće dobrih tonova stigao poklon paket", kazali su iz Kuće dobrih tonova.

Oni su Đorđu uručili paket, a njegovoj sreći nije bilo kraja.

"Zahvaljujemo se Elvisu, njegovom prijatelju Čedomiru Glavašu, koji nas je kontaktirao i FK Željezničaru. Paket smo uručili Đorđu što je bio povod da razgovaramo o dobrim ljudima i dobrim gestama i poželimo da iz naše Kuće u svijet pošaljemo još dobrih tonova", poručili su.

U Kuću dobrih tonova Đorđe je došao s namjerom da nauči svirati gitaru. Nedugo zatim, priključio se horu, da bi na kraju, kad su nastavnici prepoznali njegove potencijale, počeo svirati bubnjeve.

"Kad sam počeo svirati bubnjeve, to mi se dopalo i nisam imao dilemu da li da nastavim. Napredujem dobro, sad već mogu svirati stvari koje čujem. Rock&Roll je u moj život ušao slučajno. Slušao sam svašta, svaki žanr po nekoliko dana i dosadi. Rok mi nije dosadio", kazao je ranije Đorđe.