Značajan događaj
371

Teku pripreme za Sarajevo Film Festival, počelo uređivanje i ukrašavanje ulica

B. R.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Uoči Sarajevo Film Festivala danas je počelo uređivanje i ukrašavanje ulica u kojima će biti najveći broj posjetitelja ovog festivala.
Dekorisanje vrše radnici preduzeća Park, a iz kojeg su napomenuli da je riječ o uobičajnoj aktivnosti povodom ovog vrlo značajnog događaja. Već su crvenim zastavicama na kojima je logotip SFF-a ukrašene ulice Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva.

U ovom preduzeću su ukazali da učestvuju i u drugim pripremnim aktivnostima, kao što su dodatni hortikulturni radovi. Pa su tako istakli da su uredili zelene površine Trga Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta, a u kojem se dešavaju neki od centralnih događaja, kao i na Trgu Jurislav Korenić ispred Pozorišta mladih.

Kako su naveli, očišćen je i uređen harem Kalin hadži Alijine džamije u ulici Branilaca Sarajeva te da se u njihovom rasadniku priprema dekor za festivalski trg i uređenje prostora uz crveni tepih.

Tvrde da su spremni i dežurni timovi koji će do završetka SFF-a biti odgovorni za higijenu javnih površina na festivalskim lokacijama širom grada.

Podsjećamo, SFF počinje 13. augusta i trajat će do 20. augusta. Prodaja ulaznica je počela jučer, 6. augusta, u Bosanskom kulturnom centru u ulici Branilaca Sarajeva 24. Ulaznice se mogu kupiti i preko web stranice.

SFF je COVID-siguran događaj koji će se održati u skladu sa preporukama Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama i uputama, koje je za održavanje SFF-a izdao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Za pristup lokacijama i praćenje festivala pratite COVID-sigurni protokol na službenoj stranici SFF-a.