Majka i kćerka
35

Tanja i Zala otkrivaju: Zašto je Đuro plakao, kako izgleda njihov porodični odmor i koja je tvrdoglavija

E. Sk.
Tanja Ribič i Zala Đurić
Tanja Ribič i Zala Đurić
One su majka i kćerka, one su najbolje prijateljice, ali i kolegice koje nerijetko dijele scenu. One su Zala Đurić i Tanja Ribič, kćerka i supruga glumca, pjevača i humoriste Branka Đurića Đure.

Jedna drugoj su najveći konsultanti i podrška, kako u privatnom životu tako i u poslu. Zala i Tanja su za Klix.ba otkrile kako je izgledao njihov idealan porodični odmor, koja je tvrdoglavija, a koja brže popušta kada dođe do svađe te kako se osjećaju kada su zajedno na sceni.

"Upravo smo se vratile s idealnog porodičnog odmora. Svi smo zajedno plovili po Jadranu. Zala je prvi put povela sa sobom i dečka. Ona je preuzela kuhanje, a njen dečko mi je pomogao oko mornarskih poslova. S nama je bila i mlađa kćerka Ela koja vrlo rado pomaže na brodu, tako da sam mogla potpuno uživati i opustiti se bez bilo kakvih briga i obaveza", kaže Ribič.

Svoje utiske s odmora prenijela je i Zala koja kaže da je to bilo porodično druženje iz snova.

"Mama, tata, sestra, moj momak i ja smo proveli sedam dana na brodu u Dalmaciji. Bilo je zabavno, ludo, veselo i nezaboravno", dodaje Zala.

Ponosna je, kaže, jer je od majke naslijedila samo najbolje osobine.

"Od majke sam naslijedila to da se ne stidim svojih emocija i ljubavi, nego da ih dijelim sa svima koji to zaslužuju i na to sam veoma ponosna", ističe starija Đurina kćerka.

S druge strane, Tanja dodaje da svojoj kćerki ne želi u životu biti saobraćajac. Naprotiv...

"Ne postoji nešto za što Zali ne bih dala zeleno svjetlo u životu, jer ne želim da budem saobraćajac, nego samo svjetionik, neko na koga će se uvijek moći osloniti", iskrena je Ribič.

Svađe u njihovoj porodici su rijetke, složne su obje. No, kada dođe do tog trenutka, progutaju ego i krenu dalje kao da se ništa nije desilo.

"Obje smo tvrdoglave, ali ne kada dođe do ljutnje, što se svakako ne dešava često. U tim trenucima progutamo ego i idemo dalje", priznaje Zala.

Jednako misli i Tanja.

"Obje imamo jak karakter i čvrste stavove. Prije je ona učila od mene, a sada i ja učim od nje. Majka mora svaki dan učiti, biti svjesna da je imala dijete samo na neko vrijeme i da je ono, kad odraste, svoj čovjek i da može imati potpuno suprotno mišljenje od tebe. Srećom, imam sa Zalom vrlo sličan pogled na svijet", ponosno kaže Ribič.

Svi trenuci koje provede s majkom Zali su lijepi, no ipak neke od njih posebno pamti.

"Pamtim kada mi je, kad sam imala 7 godina, mama rekla da je trudna. I kada je prošle godine došla na premijeru moje predstave u New Yorku", kaže Zala.

Vrlo emotivan trenutak u životu koji joj i danas izaziva suze otkrila nam je i Tanja.

"Uvijek ću pamtiti trenutak kada je Zala prvi put udahnula zrak. To je neopisivo. S Đurom još uvijek često spominjem taj momenat. Oboje smo plakali", prisjeća se Ribič.

Kada su zajedno na sceni, osjećaj je, kaže nam Zala, neopisiv.

"Uvijek je lijep osjećaj raditi s nekim koga voliš, a kada je ta osoba mama, koja brine za tebe i ti za nju, onda je to stvarno predivno", iskrena je Zala.

Ponosna na svoju stariju kćerku, Tanja je punog srca govorila o njenom neospornom talentu.

"Zala ima urođeni profesionalizam. Nekad mislim da je talent pokupila još u rađaonici, odmah po rođenju. Gledam na nju kao majka i kao kolegica sa zanimanjem, pratim kako ona to radi, a tek poslije kako ću sama da odradim zadatak na sceni", priznaje Ribič.