U amfiteatru Doma mladih
0

Takmičenje Beer Pong i party za studente 12. i 19. novembra

Sarajevo-x.com
Beer Pong i party za studente će se održati u amfiteatru Doma mladih Sarajevo, a vrijeme održavanja će biti u subotu 12. i 19. novembra 2011. godine s početkom u 21 sat.
Takmičenje u Beer Pong-u je društveno dešavanje za mlade. Projekat sa kojim će biti upoznata čitava studentska populacija sa Univerziteta Sarajevo. Ovakva dešavanja u Americi su dostigla ogromnu popularnost, a cilj je popularnost ove igre prenijeti na područje Bosne i Hercegovine pa i šire.

Dešavanje se sastoji od održavanja takmičenja u Beer Pong-u i organizovanja party-a za mlade istovremeno. DJ-evi koji budu nastupali tih noći priredit će vam vrhunski muzički spektakl. Cijena ulaznice je 5KM i ulaznica vrijedi za oba dešavanja. Karte možete kupiti na lokacijama: studID, cafee bar Mash, kupikartu.ba i plato Skenderija.

Takmičenje je besplatno za sve učesnike i svi zainteresovani se mogu prijaviti na mail: [email protected] . Takmičenje će se odvijati po sistemu ispadanja. Ova igra se igra u parovima i svaki fakultet će imati svoje predstavnike. Samo jedna ekipa osvaja titulu najboljih u Beer Pong-u. Sponzori su dužni obezbijediti glavnu nagradu pobjedničkoj ekipi.

Pravila igre Beer Pong:

a) Gadjanje

U Beer Pong-u možete ubaciti lopticu u protivnikovu čašu na dva načina: -direktno u protivnikovu čašu (Ukoliko lopticu ubacite direktno, vaš protivnik će morati da popije sve iz te čaše u koju je upala loptica i ako se odlučite da gadjate direktno, vaš protivnik ne može da se odbrani)

  • tako što će se ona odbiti od stola na kom se igra i upasti u čašu (Ukoliko ubacite lopticu tako što će se ona odbiti od stola, protivnik mora da popije dvije čaše ali, vaš protivnik može nakon što bačena loptica prvi put dotakne sto da je udari rukom i na taj način izbjegne ispijanje dvije svoje čaše).

b) Namiještanje čaša

U toku igre, pošto se popijene čaše sklanjaju sa stola,dolazi do viška prostora na stolu pa je u tom slučaju teže ubaciti lopticu u čašu. Raspored čaša je još jedna važna stavka u toku igre te se teži da čaše skoro uvijek budu poredane u obliku trougla.

c) Prosipanje

Ukoliko neki igrač u toku igre prospe čašu, igra se nastavlja bez ponovnog dopunjavanja te čaše!

d) Kraj igre

Igra je gotova kada jedan od timova ostane bez čaša.

Ovaj projekat zasigurno ima za cilj da okupi veliki broj studenata na jednom mjestu kako bi se takmičili i promovisali fakultete s kojih dolaze.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na takmičenje, a pozvani su i svi ostali studenti da dođu na party i da uživaju do ranih jutarnjih sati.

Cijena ulaznica je 5 KM za oba eventa a prodajna mjesta su: caffe bar Mash, caffe Tuborg(kod Robota Hrasno), Studid i plato Skendrija.