Brojni sadržaji
217

Svečano otvorena manifestacija Dani o Allahovom Poslaniku "Selam, ya Resulallah"

FENA
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Bogatim kulturno-vjerskim programom na Baščaršiji večeras je svečano otvorena 14. manifestacija "Dani o Allahovom Poslaniku 'Selam, ya Resulallah", koja će kroz 21 sadržaj za sve uzraste oko mjesec dana biti realizirana na različitim lokacijama širom Sarajeva.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Kenan ef. Musić kazao je da otvaranjem manifestacije nastavljaju tradiciju druženja i oživljavaju životne stilove poslanika Muhammeda a.s.

Pomoćnik glavnog imama i koordinator Projekta Miralem ef. Babajić kazao je Feni da će posjetnice na otvorenju manifestacije počastiti kafom i kolačima, a završit će je organiziranjem 'Večeri muslimanske duhovnosti' sa najboljim učačima Kur'ana iz BiH i svijeta u KSC Skenderija - Dvorani "Mirza Delibašić".

Iz edukativnog dijela programa izdvojio je predavanja ponedjeljkom u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, sadržaje za mlade te tradicionalne mevlude i druge sadržaje za žene na različitim lokacijama.

"Želimo da obratimo požanju jedni na druge, počevši od naših familija, komšiluka i prijatelja te da pokažemo istinski nauk Muhammeda a.s, a to je da uvijek budemo na usluzi jedni drugima", istaknuo je on.

Manifestacijom se u hidžretskom mjesecu rebiu-l-evvelu obilježava rođenje posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s., da bi se istaknule univerzalne vrijednosti islama - ljubav, solidarnost, altruizam, volonterizam, kojima je učio i na šta je pozivao Poslanik. Naglasio je da je fokus ove godine na buđenju socijalnog senzibiliteta prema svim kategorijama društva.