|

Stvari Kralja popa prodate za milion dolara

Stvari Kralja popa prodate za milion dolara
0
S
Sarajevo-x.com
19.12.2011. u 16:59
2
komentara
0

dijeljenja
Stvari Kralja popa prodate za milion dolara
Stvari koje su pripadale slavnom pjevaču Michaelu Jacksonu prodate su na aukciji za oko milion dolara. Darren Julien, predsjednik Julien aukcijske kuće izjavio je da aukcija još nije završena i da se očekuje i veći profit od preostalih predmeta.
Tabla koja je stajala u kuhinji, a na kojoj su Jacksonova djeca napisala "Volimo te tata" prodata je za 5.000 dolara, a noćni stolić sa ogledalom, na kojem je Michael sebi napisao podsjetnik, prodat je za 27.750 dolara.

Na aukciji su rasprodati namještaj, umjetnine i ostali predmeti iz zdanja na North Carolwood Driveu u kojem je Jackson živio posljednjih dana prije smrti u junu 2009. godine.

Tepih koji je stajao ispred Jacksonovog kreveta prodat je za 15.360 dolara, a početne procjene su bile da će biti prodat za 400 do 600 dolara. Spavaća soba u kojoj je kralj popa proveo posljednje trenutke svog života otvorena je za fanove koji su željeli doći i odati počast slavnom pjevaču koji je preminuo u 50. godini.

"Michael Jackson ima najbolje obožavaoce i sada mi je jasno zašto je živio za njih. Oni dolaze svaki dan i donose poklone. Nikad u životu nisam vidio ovakav odnos iskrene ljubavi", rekao je Darren Julien, prenosi AFP.

Aukcijska kuća Julien vodila je aukcije predmeta mnogih slavnih ličnosti uključujući Cher, Barbaru Streisand, Williama Shatnera i Slasha. Prošle godine Jacksonova čuvena Thriller jakna prodata je za nevjerovatnih 1,8 miliona dolara.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...