magazin
97

Spremna treća po redu Kids Kinđurijada u Sarajevu

Klix.ba
"Antena Sarajevo" i "Kinđurijada" pozivaju sve mališane od 3 do 13 godina na veliku zabavu, "Treću Kids Kinđurijadu", koja će nas, svojim mnogobrojnim veselim sadržajima podsjetiti kako je biti dijete - najljepše na svijetu!

Treću godinu zaredom, organizatori su za najmlađe i one, malo starije, priredili vrlo zabavan i edukativan šestosatni događaj. Muzika, ples i pjesme se podrazumijevaju, ali tu su i maštovite radionice u kojima će djeca imati mogućnost da izrađuju maske i kinđure i da oslikavaju lica, baš onako kako sami žele. Potpuna sloboda je zagarantirana, a maštovitost je dobrodošla.

Muzička radionica spremno dočekuje najznatiželjnije mališane, da isprobaju brojne muzičke instrumente, i uz malu pomoć starijih, nauče čak i svirati. Uživaće se i uz ples i klovnove, a biće posebno zanimljivo otkriti čaroliju radijskog programa i DJ-inga.

U goste će doći Super Vitaminko i njegov drugar Medo Medeni kojima će mališani morati pomoći kako bi zajednički nadmudrili zločestog Dadu Prznicu i naučili ga koliko su važni zdravlje, higijena, čista okolina i priroda.
"3. Kids Kinđurijada" počinje u subotu, 20.februara od 12 do 18 sati, u sarajevskom "Domu mladih". Ulaz je slobodan. "Radujemo se druženju" - poručuju organizatori.