magazin
452

Najmlađi PR u BiH poziva na 3. Kids Kinđurijadu: Nakinđurite se i dođite da se dobro zabavimo

Piše: A. B.
Tara Šelo (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Nakinđurite se i spremite za treću po redu zabavu za mališane u glavnom bosanskohercegovačkom gradu. Sarajevski Dom mladih će u subotu, 20. februara, biti domaćin treće Kids Kinđurijade koja će ove godine mališanima od 3 do 13 godina ponuditi raznovrstan sadržaj.

Kids Kinđurijada počet će u 12 i trajati sve do 18 sati, a šestosatni program djeci i roditeljima ponudit će mnoštvo zabave, igre i edukacije. Ovogodišnja Kinđurijada ima i najmlađeg PR-a u Bosni i Hercegovini Taru Šelo koja je na konferenciji za medije kazala šta to sve očekuje one koji 20. februara dođu u Dom mladih.

"Ove godine će nam biti veselo i zabavno baš kao i prethodne. Meni se prošle godine najviše dopala muzička radionica s karaokama i zato pozivam svu djecu i njihove roditelje da nam se pridruže u subotu. Nakinđurite se što više i dođite da se dobro zabavimo", kazala je malena Tara koja je svojim današnjim stajlingom pokazala kako treba izgledati u subotu.

Mirela Franković je u ime organizatora Kids Kinđurijade istaknula kako su se i ove godine potrudili da djeci prvenstveno pruže dobru zabavu i igru, ali da je neizostavan segment i edukacija.

"U subotu će definitivno biti njihov dan, a tema ovogodišnje Kinđurijade je ekologija. Djeca će imati priliku upoznati se s načinom zaštite okoliša te s očuvanjem njihove životne okoline. Pored toga, za djecu smo pripremili predstavu 'Super Vitaminko' zajedno s glumcima iz Studio Scene, a tu je i njegov drugar Medo Medeni kojem će mališani morati pomoći kako bi zajednički nadmudrili zločestog Dadu Prznicu i naučili ga koliko su važni zdravlje, higijena, čista okolina i priroda", kazala je Franković.

Muzika, ples i pjesme se ove godine podrazumijevaju, ali tu su i maštovite radionice u kojima će djeca imati mogućnost da izrađuju maske i kinđure i da oslikavaju lica, baš onako kako sami žele. Potpuna sloboda je zagarantirana, a maštovitost je dobrodošla.

Ulaz na Kids Kinđurijadu je besplatan.