{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupina "Girl Be Heard" iz New Yorka nastupila u BKC-u u sklopu programa Pitchwise

11.9.2015. u 21:29
84
13
Skupina "Girl Be Heard" iz New Yorka nastupila u BKC-u u sklopu programa Pitchwise
84
Pet mladih djevojaka, članica skupine Girls Be Heard su došle u Sarajevo iz New Yorka, sa ciljem da sa sarajevskom publikom diskutuju o tome šta danas znači biti djevojka.
Djevojke iz neprofitne teatarske skupine iz Sjedinjenih Američkih Država, "Girl Be Heard", nastupile su večeras u sarajevskom BKC-u u sklopu programa 10. festivala ženske umjetnosti i kulture Pitchwise.

"Girl Be Heard" su se predstavile novim performansom koji ispituje feminizam u 21. stoljeću i ono šta je potrebno da napravi globalni pokret iz perspektive djevojaka starosti od 12 do 21 godine.

Skupina "Girl Be Heard" se bavi globalnim problemima koji imaju utjecaja na djevojke, kao što su nasilje ili trgovina ljudima, s glavnim ciljem da osnaže mlade žene da ispričaju svoje priče.

Samopouzdanje grade fokusirajući se na razvoj određenih talenata kao što su ples, pjevanje, repanje i gluma, te ih se ohrabruje da budu vođe i zagovornice u svojim društvima.

"Ako djevojka može promijeniti svoj život, može promijeniti život djevojaka širom svijeta. Mi želimo svijet u kojoj se svaka djevojka cijeni i podstiče da bude vođa i pravi promjene u društvu", kažu ove djevojke.

Projekat je započet 2008. godine sa dvanaest djevojaka, a danas ova teatarska kompanija broji 170 djevojaka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: