Kelly McGillis
0

Zvijezda 'Top Guna' priznala da je lezbijka

Sarajevo-x.com
Glumica koja se proslavila ulogom u filmskom hitu iz osamdesetih 'Top Gunu' Kelly McGillis potvrdila je ono što je godina bila najbolje čuvana holivudska tajna-da je lezbijka.

Sada 51-godišnja zvijezda koja je u kultnom filmu igrala partnerku Toma Cruisa, dugo je bilo predmet glasina, ali je uvijek odbijala priznati da je homoseksualka.

Tek je u intervjuu za web stranicu koja se bavi lezbijskom tematikom SheWired.com otkrila je svoje pravo seksualno opredjeljenje.

Na pitanje da li trenutno traži sebi partnera ili partnericu, ona je rekla da će njen naredni partner 'definitivno biti žena'.

"Završila sam sa muškarcima. Mislim da je došlo vrijeme da budem iskrena prema samoj sebi i da napravim jedan korak naprijed u svom životu", izjavila je ona.

Kelly se do sada udavala i razvodila dva puta. Ima dvije kćerke, 19-godišnju Kelsey i 13- godišnju Sonoru koje je dobila sa kalifornijskim milionerom Fredom Tillianom, sa kojim je bila u braku 13 godina.

Istakla je da joj je trebalo dugo vremena da se suoči sa sobom i otkrije javnosti svoju tajnu.

"Mislim da je taj proces trajao sve od moje dvanaeste godine. Bilo je to teško putovanje za mene. Neke loše stvari su mi se desile u životu, pa sam mislila da me Bog kažnjava što sam lezbijka. Život je zaista čudan kada pričamo saznavanju ko smo zapravo mi", ispričala je Kelly.

Holivudsku glumicu je 1982. godine napao i silovao osuđeni silovatelj Leroy Johnson u njenom stanu u New Yorku. Ovo iskustvo je potaklo da zaigra u filmu 'Optužena', gdje glumi tužiteljicu za slučaju brutalnog seksualnog zulostavljanja djevojke koju glumi Jodie Foster.

Osim filmova 'Top Gun' i 'Optužena', Kelly je publici poznata po ulozi u Oscarom nagrađenom filmu 'Svjedok', u kojem je igrala sa slavnim Harrisonom Fordom.