Ismijao vlast
41

Zoran Kesić na protestima "Srbija protiv nasilja": Dobra večer, ljubitelji dugih šetnji i hijene

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Voditelj Zoran Kesić obratio se prisutnima na protestima "Srbija protiv nasilja" te naveo da je odlučio podržati opoziciju zbog bijesa koji je osjetio nakon tragedija koje su se nedavno dogodile u Srbiji.

"Dobra večer, ljubitelji dugih šetnji, hijene i lešinari, izazivači haosa i maltretirači ljudi. Poseban pozdrav svima vama koji ne propuštate vozilo hitne pomoći u kojem se upravo porađa neka žena. Ne, baka se porađa. Bolje zvuči. Naravno, svi oni epiteti su deplasirani jer se desio kopernikanski preokret. Više niste lešinari. Kada su vidjeli koliko vas ima, režimski mediji počeli su vas zvati velikim brojem građana na ulicama koje moramo poštovati. Što nas više bude bilo i što budemo tvrdoglaviji, drčniji i bjesniji, da vidite kako će sve više poštovati tu silu", kazao je.

Dodao je da mu se malo osladilo da i on bude dio neke sile. Prisjetio se protesta koji su 1996. godine održani u Beogradu. Tada je imao 20 godina.

"Vjerovali smo da možemo promijeniti svijet, a onda sam se u decenijama poslije toga pretvorio u starca koji kuka za Beogradom koji više ne postoji. Prije tačno mjesec dana se iz onog neopisivog bola dogodila prvo suosjećajnost, empatija pa je onda to prešlo u bijes", kazao je.