Showbiz
89

Žera se prisjetio tragedije u kojoj su poginuli Zijo i Aljoša

Klix.ba
Dražen Žerić Žera se uoči obilježavanja 30. godišnjice postojanja grupe Crvena jabuka u izjavi za IN Magazin Nove TV prisjetio početaka, ali i tragične saobraćajne nesreće u kojoj su poginula dva člana ovog benda.
Dražen Žerić Žera
Dražen Žerić Žera

"To je bio težak dan... Mi smo već bili na stadionu u Mostaru, bio je pun, tek je oko pola osam navečer došla policija", s tugom se prisjetio Žera dana kada su, neposredno prije koncerta u Mostaru u stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginuli basista Aljoša Buha i pjevač Dražen Ričl Zijo.

"Scena je bila dirljiva, nastao je muk na stadionu, ugasili su muziku i kako smo mi krenuli prema bolnici u Mostaru, tako je i s nama krenula sva ta publika. Ispred bolnice bilo je tri, četiri hiljade ljudi", ispričao je Žera o tragediji koja je 18. septembra 1986. godine Crvenu jabuku zavila u crno.

Kazao je da mu je poslije svega bilo teško izaći na pozornicu, ali da mu je publika itekako pomogla pjevajući.

Mjesto pogibije Aljoše i Zije
Mjesto pogibije Aljoše i Zije

"Publika osjeti kad je tebi teško, pa ti pomogne", izjavio je i dodao da je njegov bend sve postigao samo zahvaljujući publici.

"Crvena jabuka je meni sve i prestat će postojati tek kada svi mi budemo ispod zemlje", dodao je na kraju.

Crvena jabuka će 30 godina karijere obilježiti turnejom pod nazivom "Tamo gdje ljubav počinje". Prve nastupe imaju 7. marta u Karlovcu, 8. marta u Osijeku, te 13. marta u Zagrebu.