Zaposlen i ima Mercedes
36

Željko Pervan na sudu zbog duga od 12.600 eura, zaključili da ima dovoljno prihoda za otplaćivanje

L. R.
Željko Pervan (Foto: Pixsell/Davor Javorović)
Željko Pervan (Foto: Pixsell/Davor Javorović)
Hrvatski komičar Željko Pervan završio je na sudu zbog duga od 12.600 eura.
Općinski građanski sud u Zagrebu obustavio je postupak stečaja nad imovinom Željka Pervana.

Kako piše Index.hr, sud je podatke o Pervanovoj imovini zatražio službenim putem od Finanskijske agencije (Fina), koja je i predložila sudski postupak budući da komičar nije dostavio popis svoje imovine.

Ističu da je sud iz dobivenih podataka utvrdio da je Pervan zaposlen i da je u periodu od 1. januara 2023. do 31. oktobra 2023. ostvario primanja veća od 4.400 eura te da je vlasnik automobila marke Mercedes, koji vrijedi više od 17.000 eura.

Prema tome, došli su do zaključka da je mogao platiti dug u vrijednosti nešto većoj od 12.600 eura.

"Sud je utvrdio da ukupan dug potrošača iznosi 12.611 eura, dok vrijednost ličnog vozila u vlasništvu potrošača iznosi 17.120 eura, a to znači da potrošač, čak i ako se uzme u obzir samo vrijednost njegovog ličnog vozila, ima imovinu čija je vrijednost dovoljna za dug", pisalo je u rješenju suda.

Podsjećamo, Željko Pervan najpoznatiji je po svom humorističnom showu "Večernja škola". Nedavno je zajedno sa Zlatanom Zuhrićem Zuhrom, Damirom Folnegovićem, Mladenom Horvatom i Ahmedom El Rahimom koji čine ekipu ovog popularnog showa, održao turneju pod nazivom "Posljednja večernja".