Korak po korak
70

Želi promijeniti svijet: Rihanna posjetila djecu iz Malavija i učila s njima

Klix.ba
Nakon što je u januaru posjetila afričku državu Malavi, u kojoj 50 posto stanovništva živi ispod granice siromaštva, Rihanna je prije nekoliko dana ponovo otišla u ovu zemlju jer želi da odgovarajuće obrazovanje bude dostupno i najsiromašnijoj djeci na svijetu.

Rihannina fondacija Clara Lionel u partnerstvu s organizacijom Global Citizen dokumentovala je i objavila kratak film o njenoj posjeti Malaviju gdje je pomagala učenicima u učenju matematike. Tom prilikom pričala je s učiteljima i nadležnim o tome kako siromaštvo utječe na najmlađe učenike.

U kratkom videu možete vidjeti kako 29-godišnja pjevačica, ikona stila i filantrop, pjeva s djecom, igra se s njima i pomaže im u vezi s matematikom.

"Ova djeca su veoma talentovana i pametna i tužno je što zbog nedostatka sredstava ne mogu da nastave i kompletiraju svoje obrazovanje", rekla je Rihanna.

Oduševio ju je način na koji koriste muziku kao sredstvo za učenje matematike i drugih predmeta.

"To mi je najdraže. Djeca usvajaju melodiju veoma brzo. Ako to možete koristiti kao nastavno sredstvo, mislim da onda radite najbrilijantniju stvar", poručila je.