"Sjećanje na prošle dane"
0

FOTO / Zdravko Čolić bio u gostima kod Dine Merlina

Sarajevo-x.com
Dvojica velikih prijatelja i velike zvijezde bivše Jugoslavijee, Zdravko Čolić Čola i Dino Merlin, sreli su se u Sarajevu gdje je Čola boravio kako bi sve spremio za veliki koncert 31. jula na stadionu "Koševo".

Čola je došao u radnu posjetu Sarajevu sa svojim timom, na čelu sa menadžerom Adisom Gojakom, a već po dolasku u prestolnicu BiH posjetili su stadion "Koševo", gdje je Čola prvi put nastupio 1978. godine.

Kasnije popodne Čola se susreo sa svojim dugogodišnjim prijateljem i saradnikom Dinom Merlinom, u restoranu "Golf kluba". Prijatelji su se srdačno ispričali i podsjetili starih dobrih vremena.

Dino je Čoli ispričao kako je 1978. godine bio pravi Čolin fan i da je bio na koncertu na "Koševu". Prisjetio se kako je atmosfera bila zaista puna pozitivne energije i da je bio fasciniran opremom koju je tada u Sarajevo dovukla ekipa benda "Pink Flojd". Tada su laseri na nebu iznad "Koševa" ispisali "Zdravko Čolić" preko gomile teških oblaka koji su se približavali stadionu. Nevrijeme se obrušilo na stadion i, nažalost, koncert je morao da se prekine.

"Sve se za sada odvija prema planu, što je sasvim očekivano, jer je ekipa koja radi na koncertu prilično uigrana. Ovog puta je sasvim izvjesno da se neće ponoviti 1978. godina, kada smo zbog kiše morali da prekinemo koncert na 'Koševu'. Tada je oprema dovezena iz Engleske, od ekipe 'Pink Flojda', i jednostavno nismo mogli da je adekvatno zaštitimo od padavina. Današnja oprema je, naravno, dosta kvalitetnija i nema straha od nekih kvarova" - ističe Čola.

Čola i Dino su se smijali i prisjećali detalja iz prošlosti. Dino Merlin je autor dvaju velikih Čolinih hitova, a to su "Da ti kažem šta mi je" i "Kao moja mati“, koji su skoro uvijek u Čolinom standardnom repertoaru na koncertima. Dino je na kraju obećao Čoli da će biti njegov gost na koncertu i da će zbog njega prekinuti krstarenje na svojoj jahti, na koje kreće ovih dana.