Mary, Queen of Scots
12

Zavodnica Margot Robbie neprepoznatljiva u ulozi kraljice Elizabethe I

Klix.ba
Margot Robbie (Foto: EPA)
Margot Robbie (Foto: EPA)
Atraktivna glumica Margot Robbie uhvaćena je na snimanju filma "Mary, Queen of Scots" u Engleskoj, u kojem glumi glavnu protagonisticu, kraljicu Elizabethu I. Holivudska zavodnica izgleda potpuno neprepoznatljivo s crvenom kovrčavom kosom i protetskim nosem.

Naime, ekipa filma je protekli vikend provela snimajući pojedine scene u selu Goldethorpe, na jugu Yorkshirea. Novinari su uočili Robbie u dugoj, kraljevskoj haljini i korzetu s vatrenom kosom. Inače, Robbie je sklona dramatičnim promjenama i ulogama u filmovima, a angažman u "Mary, Queen of Scots" mogao bi joj biti novi uspjeh nakon filma "Suicide Squad".

Foto: Splash News
Foto: Splash News

Radnja filma smještena je u 1587. godinu kada je Marija I optužena za sudjelovanje u Babingtonskoj zavjeri čiji je cilj bio ubistvo Elizabethe I i proglašavanje Marije kraljicom Engleske.

Foto: Splash News
Foto: Splash News

Marija je bila u srodstvu s engleskom vladarskom kućom preko svoje bake, a koja je bila sestra Henrika VIII. Zbog toga je bila zakonski nasljednik engleske krune u slučaju Elizabethine smrti, što je bilo vrlo opasno vladajućoj protestantskoj stranci u Engleskoj. Na kraju je osuđena na smrt i pogubljena odrubljivanjem glave nakon što je Elizabetha potpisala nalog za smaknuće.

Inače, film "Mary, Queen of Scots" režirao je Josie Rourke prema scenariju Beaue Wilimona. U filmu pored Robbie, glume i david Tennant, Saoirse Ronan, Jack Lowden, Guy Pearce i drugi. Film u kina dolazi početkom iduće godine.