Već je trebalo biti jasno
42

Zašto još uvijek nije poznat uzrok smrti Matthewa Perryja? Forenzičar tvrdi da kriju detalje

L. R.
Matthew Perry (Foto: EPA)
Matthew Perry (Foto: EPA)
Zvanični uzrok smrti Matthewa Perryja još uvijek nije objavljen, iako se na početku navodilo da je glumac preminuo od utapanja u svom domu.
Iako je 28. oktobra pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu, zvanični nalazi još uvijek nisu objavljeni i smatra će da će na to čekati od četiri do šest mjeseci.

Prvi toksikološki nalazi navode da u njegovom organizmu nije bilo fentanila ili metamfetamina te da su u glumčevom domu pronađeni samo prepisani lijekovi za njegovu bolest.

Međutim, nakon ovih nalaza oglasio se i nekadašnji forenzičar i ljekar Michael Baden iz New Yorka, koji se još uvijek pita šta bi mogao biti uzrok Perryjeve smrti.

"Da je Matthew Perry umro od srčanog udara, to bi odmah bilo vidljivo i oni bi to rekli. Informacije koje imamo su dodatne i to ukazuje da iz nekog razloga kriju pravi uzrok", rekao je Baden za medije.

On je ranije za medije rekao kako je moguće da će istraga trajati budući da je Matthew Perry bivši ovisnik i ima raznih zdravstvenih problema, koji su nastali kao posljedica ovisnosti. Tu je i činjenica da je pronađen u jacuzziju pa se sumnjalo na toplinski udar i utapanje.

No, budući da u njegovom organizmu nisu pronađene nedozvoljene supstance, a ni srčani udar nije naveden kao glavni uzrok, Baden sumnja da postoji nešto što se krije od javnosti. Također, rekao je da nisu objavili da li je pronađen Vicodin ili alkohol koje je Perry koristio dok je bio ovisnik.

"Ono što bih ja pomislio u ovom trenutku je da nema dokaza o prirodnom stanju koje bi uzrokovalo smrt. Ne znamo za utapanje. Znamo da je bio mrtav, ali da li je gutao vodu ili ne, moraju znati. Međutim, još uvijek neće da otkriju", poručio je Baden.

Inače, Perry je potrošio više od devet miliona dolara na svoju dugogodišnju borbu protiv ovisnosti. U jednom je trenutku uzimao 55 tableta dnevno, a otkrio je i da je bio 15 puta na odvikavanju te da je prošao 14 operacija zbog medicinskih problema povezanih s ovisnošću. Perry je također bio na aparatima za život i dvije sedmice u komi, kada su njegovi ljekari rekli da ima samo dva posto šanse da preživi.