U Los Angelesu
0

Sahrana Matthewa Perryja održana u tajnosti, prisustvovali njegovi roditelji i glumci "Prijatelja"

L. R.
Sahrana Matthewu Perryju (Screenshot/Youtube)
Sahrana Matthewu Perryju (Screenshot/Youtube)
Sahrana Matthewa Perryja održana je jučer na groblju Forest Lawn u Los Angelesu, gdje su prisustvovali članovi njegove porodice te glumci iz serije "Prijatelji".

Ceremonija je trajala sat vremena, a održana je u tajnosti šest dana nakon što je 54-godišnji glumac pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu.

Kako prenose strani mediji, sahrana je održana na groblju koje se nalazi prekoputa studija Warner Bros, gdje se snimala serija "Prijatelji". Na ovom groblju sahranjene su brojne slavne ličnosti poput Paula Walkera i Brittany Murphy.

Sahrani su prisustvovale kolege iz serije "Prijatelji" kako bi se posljednji put oprostili od Perryja, a istaknuto je kako se Jennifer Aniston pojavila mnogo ranije od ostalih. Njegov otac John Perry, majka Suzanne Morrison te očuh Keight također su prisustvovali sahrani, a očuh je čak nosio i sanduk.

Događaj je završio izvedbom pjesme Petera Gabriela "Don't Give Up", koja je bila jedna od omiljenih pjesama preminulog glumca. Jedan od svjedoka rekao je kako su svi bili uplakani, ali i da su se sa osmijehom prisjećali njegovog života.

Podsjećamo, Matthew Perry pronađen je mrtav u svom domu, a članovi kultne serije oglasili su se u zajedničkoj objavi.

"Svi smo potpuno shrvani gubitkom Matthewa. Bili smo više od glumačkih kolega. Mi smo porodica. Imamo toliko toga za reći, ali upravo sada ćemo odvojiti trenutak da tugujemo i suočimo se ovim neslagledivim gubitkom", napisali su u izjavi za People magazin Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Courteney Cox i Matt LeBlanc.

Perryjev uzrok smrti ostaje nepotvrđen, ali prva toksikološki izvještaji pokazali su da nije bilo nedozvoljenih supstanci u njegovom organizmu.