Otkrila šta se dogodilo
47

Žanamari podržala žrtve seksualnog zlostavljanja: Muškarca sam u odbrani tukla i pobjegla

Klix.ba
Foto: Instagram/zanamari
Foto: Instagram/zanamari
Hrvatska pjevačica Žanamari Perčić pružila je podršku ženama koje su seksualno zlostavljane te navela da se i njoj dogodila ista situacija.

"Žrtva nije krivac. Danas oblačimo hlače i to traperice za podršku svim žrtavama seksualnog nasilja, kojima se često ne vjeruje i optužuje ih se da izazivaju i da su to 'same tražile'. Ne znači ne i ne postoji opravdanje za nasilje! I sama sam u životu doživjela agresivan pristup od strane muškarca koji je doslovno završio da sam ga u odbrani tukla i nogama i rukama i pobjegla... Čak i iz tog grada", navela je.

Dodala je da neke osobe u takvom momentu ne uspiju nadjačati nasilnika, mentalno zablokiraju, a poslije čitav život snose posljedice i stigmu, dok osobe koje su im to uradile šetaju ponosno okolo bez imalo savjesti i osjećaja krivnje.

"Nemojmo biti takvo društvu u kojem je to ok", poručila je.

Inače, nošenje trapera tokom posljednje srijede u aprilu je simbol protestovanja protiv okrivljavanja žrtava seksualnog nasilja.

Voditeljica Mojmira Pastorčić je također obukla jeans u emisiji "RTL Direkt". Gledatelje je napomenula da 90 posto slučajeva silovanja nije prijavljeno.

"Nemojte šutjeti o takvim groznim stvarima i nikad pa ni u šali nemojte pitati šta je žena imala na sebi", između ostalog je rekla.