Preminula jučer
48

Voditeljica Bojana Janković proslavila se u spotu Lepe Brene, a publika će je pamtiti po ovoj emisiji

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Srbijanska voditeljica Bojana Janković pronađena je mrtva jučer u svom stanu u Beogradu, a ostat će upamćena kao zaštitno lice emisije "City".

Janković (46) je bila voditeljica popularne muzičke emisije "City" na televiziji Pink, a svoju karijeru započela je 1993. godine. Zanimljivo je da se te godine zajedno sa sestrom pojavila u spotu Lepe Brene za pjesmu "Dva dana".

Njih dvije su plesale pored Lepe Brene, a nakon toga je krenula i njihova karijera u medijima.

Screenshot iz spota za pjesmu
Screenshot iz spota za pjesmu "Dva dana"

Vijest o njenoj smrti šokirala je mnoge javne ličnosti koje se opraštaju od nje, a među prvima se oglasila glumica Teodora Bjelica.

"Slušam glasovne poruke i tvoj umilni prelijepi glas i ne vjerujem... bila si svjetlost koja je obasjala svačiji život koji si dodirnula. Hvala ti za svaki svaki savjet, svaku lijepu riječ... putuj sa anđelima i neka ti je laka zemlja", napisala je Teodora.

Bojana s bivšim suprugom Ognjenom (Foto: Instagram)
Bojana s bivšim suprugom Ognjenom (Foto: Instagram)

Bojana je bila udata za Ognjena Jankovića, frontmena Beogradskog sindikata. Par je posljednji put u javnosti viđen 2022. na premijeri filma "Zlatni dečko", a tačku na svoj odnos zvanično su stavili u maju iste godine. Nakon sporazumnog razvoda ostali su u dobrim odnosima i zajedno su brinuli o njihovo dvoje djece.

"I dalje čekam potvrde, tako da ne mogu još uvijek ništa da kažem. Razumite me", kratko je Ognjen kazao za Telegraf.

Podsjetimo, hitna pomoć je jučer oko 19 sati konstatovala Bojaninu smrt, prenosi Kurir. O tome je obaviješteno i Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je naredilo obdukciju. Kako se saznaje, na tijelu nisu vidljivi tragovi nasilja.