Dvije verzije priče
92

Vlasnica kafane u Zagrebu tvrdi kako joj je Sejo Kalač prijetio da će je zaklati, on sve negira

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Sonja Jović, vlasnica jedne zagrebačke kafane, tvrdi da joj je folk pjevač Sejo Kalač prijetio smrću, što on negira.

"Sejo je kod nas svirao harmoniku i u našem lokalu je i propjevao. Mi se znamo 40 godina. Bili smo dobri sve dok naše povjerenje nije prokockao. Bio je jako bogat, jako slavan, ali je došla droga, alkohol, kocka... Orgijalo se tu, bilo je svega i sada je beskućnik", između ostalog je rekla Grand.

Tvrdi da je sve krenulo od pjevačevih dugova i kada je porodica Jović otkupila njegovu kuću u okolini Zagreba kako bi mu pomogla da vrati novac i kako njegovu porodicu ne bi izbacili na ulicu. Dodala je da je Kalač zbog duga završio na sudu s kolegom pa je pomoć potražio od porodice Jović.

"Sejo je došao nama jer je čuo da tražimo da kupimo kuću i molio je da mu pomognemo i spasimo mu stan gdje su mu živjeli bivša žena i dvoje djece. Rekao nam je da njegova kuća u okolini Zagreba nema građevinsku dozvolu, ali ja sam otišla da je pogledam. Pozvala sam njegovu bivšu ženu i razgovarala s njom. Rekla sam da ću otkupiti kuću i time isplatiti njegov dug, a stana u kojem žive ću se odreći. Nije me interesovao stan, samo kuća. Nisam željela nikog da izbacujem iz stana, a od kuće sam odmah vidjela da mogu da napravim svoju bajku nadomak Zagreba", između ostalog je navela.

Za spomenuti portal je istaknula da je u periodu dogovora Sejo živio u Njemačkoj i da je došao na jedan dan kako bi supruzi dao punomoć i prodao im nekretninu, što se i dogodilo.

No, on je nakon dvije godine tužio porodicu Jović jer je želio kuću nazad. Tužio je i bivšu suprugu jer im je navodno bez njegovog odobrenja prodala kuću. Jović tvrdi da joj je nekoliko puta prijetio te otkrila šta se navodno dogodio u julu.

"Po lavežu svojih pasa sam shvatila da se nešto dešava u dvorištu. Izašla sam i samo sam čula riječi: 'Ubit ću te, sve ću zapaliti, zaklat te, kur*o četnička." Odmah sam pozvala policiju i htjela sam da snimim njegove prijetnje telefonom, ali kako sam izvadila mobilni, tako je prestao. Policija je ubrzo došla, možda pola sata nakon što je on otišao i rekli su mi da podnesem krivičnu prijavu jer su to ozbiljne pretnje smrću, tako da sam to uradila", rekla je.

Tvrdi da ju je policajac jučer obavijestio da su ga uhapsili. Kalač negira ove tvrdnje.

"To nije tačno, ta žena sve izmišlja. Zakačila se žena za mene, hoće da se eksponira, da bude popularna preko mog imena. Ona me uopće ne interesuje, samo neka me ostavi na miru. Otela je tu moju kuću i ne pušta me. Želim da je se klonim, da me ostavi na miru. Moja bivša žena je prodala tu kuću. Ja sam joj potpisao punomoć. Ona je to prodala mimo mog znanja", izjavio je za Grand.

Dodao je da nikada nikome nije prijetio.

"Kakva prijetnja, kakvi bakrači, pusti to. Ja sam samo bio tu ispred kuće i otišao. Nikome nisam prijetio", kazao je.