John Travolta
0

"Vjera mi je pomogla da preživim sinovu smrt"

Sarajevo-x.com
Kelly Preston i John Travolta (Foto: AP)
Kelly Preston i John Travolta (Foto: AP)
Glumac i scijentolog John Travolta u januaru 2009. godine izgubio je 16-godišnjeg sina. U tom teškom periodu okrenuo se vjeri koja mu je, kako kaže, pomogla da preživi iznenadnu porodičnu tragediju.

Na promociji novog filma "From Paris With Love" Travolta se na crvenom tepihu u New Yorku pojavio sa suprugom Kelly Preston. Film je snimljen krajem 2008., tek nekoliko dana prije smrti Jetta Travolte, koja se dogodila 2. januara 2009.

"Svakog dana naporno radimo na liječenju u crkvi", kazao je Amerikanac novinarima, iako nije precizirao o kojoj se crkvi radi. "Kelly i ja, zajedno sa Ellom, jako se trudimo i oni nam pomažu."

Jett Travolta je preminuo od posljedica konvulzija, a i ranije je imao takve napade.

Njegov otac je na pitanje šta mu je pomoglo da se vrati karijeri izjavio: "Kad se jednom stabilizujete, onda ponovo možete krenuti dalje, a ja sam cijelu godinu radio na stabilizaciji i dosad je bila veoma uspješna.

U toku ove sedmice Travolta je vlastitim avionom na Haiti otpremio četiri tone lijekova i druge medicinske opreme, a rekao je da radi na prikupljanju dodatne pomoći.