Govorila o feminizmu
40

Vedrana Rudan o Nikolini Pišek: Nju ne treba žaliti ni braniti

I. S.
Foto: Pixsell/Goran Kovačić
Foto: Pixsell/Goran Kovačić
Književnica Vedrana Rudan govorila je o feminizmu te slučaju voditeljice Nikoline Pišek.

Komentarisala je činjenicu da je feministkinje ne vole. Mnoge od njih smatraju da je bila previše oštra u komentarisanju Nikoline Pišek, čiji je suprug Vidoje Ristović prije nekoliko mjeseci preminuo.

"Nisam na mrežama tako da pojma nemam što se tamo dešava. 'Feministkinje' me 'ne vole'? Zašto bi me voljele? Ne volim ni ja njih, ako su vaše 'feministkinje' poput naših. Alapače opsjednute sobom koje su uvijek spremne pomoći 'siroticama' koje to nisu. Nikolina Pišek nikad nije bila žrtva. Ona je zna šta hoće i zna kako se toga dočepati. Nju ne treba ni žaliti ni braniti", rekla je u intervjuu za Kurir.

Upitala je gdje su feministkinje bile kad se trebalo suditi "uglednim" zlostavljačima i silovateljima u Srbiji.

"Mislim na one odvratne političare. Jesu li demonstrirale, prozivale suce i sutkinje? 'Nevini' dvojac, zapravo dvojica odvratnih mužjaka, dobili su podršku medija i institucija. Feministkinje bi trebale biti žene koje se bore za ženska i ljudska prava. Ne preko portala. Sviđaju mi se ove žene koje su zbog vaše najnovije silovateljske zvijezde izašle na beogradske ulice. Te su žene na pravom putu. Treba pokazati stav i bijes. Treba učiniti sve da se pomogne prebijenim i silovanim ženama koje nemoćne i siromašne same sebi ne mogu pomoći. Nisu sve žene žrtve. Ima i dobrih glumica", zaključila je.