Bez detalja
11

Uma Thurman otkrila da je bila žrtva filmskog mogula Harveya Weinsteina

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Uma Thurman postavila je status na Instagramu otkrivši indirektno da je i ona bila žrtva filmskog mogula Harveyja Weinsteina.

Glumica je kazala kako je zahvalna što je živa, za sve koje voli i za one koji su imali hrabrosti da se zauzmu za druge. Postavivši hashtag #metoo (ja također) aludirala je na to kako je i ona jedna od Weinsteinovih žrtava koju je seksualno uznemiravao ili zlostavljao.

"Sretan Dan zahvalnosti! Osim tebi Harvey i tvojim zlim saradnicima. Sretna sam što sve ide polako, jer ne zaslužuješ metak", napisala je.

Status je postavila uz fotografiju lika Beatrix Kiddo iz filma "Kill Bill: Volume 2" koji je producirao Miramax čiji su osnivači Harvey Weinstein i njegov brat Bob Weinstein. U tom filmu Uma je glumila ženu koja je bila u krvavom osvetničkom pohodu.

Sada su pokrenute špekulacije da se zlostavljanje dogodilo baš u vrijeme kada je snimala ovaj film.

Weinstein je optužen za velikih broj seksualnih krivičnih djela koja varairaju od uznemiravanja do silovanja. Hashtag #metoo upravo koriste žene koje su bile njegove žrtve.

Thurman je ranije najavila kako će, kada bude manje ljuta i bijesna, kazati sve što ima u vezi s ovim slučajem.

"Naučila sam da kada govorim u ljutnji, obično požalim zbog načina na koji sam se izrazila", kazala je.

Thurman je sarađivala s Weinsteinom više puta u svojoj karijeri i to na filmovima "Pulp Fiction" (1994.), "A Month By The Lake" (1995.), "Beautiful Girls" (1996.) i "Vatel" (2000.).

Do sada su 93 žene optužile Weinsteina za zlostavljanje.