Glumica progovorila
38

Uma Thurman o Weinsteinu: Gurnuo me, krenuo se baciti na mene i skidati

Klix.ba
Uma Thurman (Foto: EPA-EFE)
Uma Thurman (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je prošle godine priznala da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja filmskog producenta Harveyja Weinsteina, američka glumica Uma Thurman otkrila je i kako je uznemiravao čovjek kojeg je smatrala svojim zaštitnikom.

Thurman je u intervjuu za New York Times kazala kako je Weinsten zlostavljao u hotelskoj sobi u Parizu krajem 90-ih godina, nakon izlaska filma "Pulp Fiction" 1994. godine.

"Gurnuo me, htio se baciti na mene i skinuti. Uradio je mnogo neugodnih stvari", ispričala je Thurman koju je Weinsten pokušao silovati prije nego mu je pobjegla.

Weinsteinov glasnogovornik odbio je sve optužbe protiv ozloglašenog producenta.

"Harvey Weinstein priznaje da se udvarao Umi Thurman jer je krivo protumačio njeno ponašanje u Parizu. Odmah joj se izvinio", kazao je glasnogovornik producenta koji je trenutno na liječenju u Arizoni.

Glumica je otkrila i kako je kao tinejdžerka bila prisiljena na seks s glumcem koji je bio stariji 20 godina od nje. Nije željela otkrivati ime glumca.

Zatim je ispričala kako je prijetila Weinsteinu da će uništiti svoju karijeru i ugled ukoliko bude drugim ženama radio ono što je i njoj. Međutim, producent je zaprijetio njoj kako će uništiti njenu karijeru.

"Osjećam se loše zbog žena koje je napao poslije mene. Drago mi je što mu se polako sve vraća jer on ne zaslužuje metak", rekla je Thurman.

Thurman je ujedno osudila i ponašanje reditelja Quentina Tarantina na snimanju filma "Kill Bill 2" rekavši da se ponašao nasilno. Glumica nije htjela sama voziti plavi auto u sceni kada se ponovo susreće s Billom, jer ju je član filmske ekipe upozorio da je auto u lošem stanju.

Ne želeći da taj prizor izvede kaskaderka, reditelj je prisilio glumicu da vozi auto punom brzinom. Thurman je tada doživjela nesreću u kojoj je zadobila teške povrede. Kaže kako i danas ima bolove u vratu i u koljenima.

Thurman, kao omiljena Tarantinova glumica, dodala je kako je legendarni reditelj znao za Weinsteinovo ponašanje. Podsjećamo, i sam Tarantino je to priznao prije nekoliko mjeseci.