Britanka koja umire od raka
0

Udala se TV zvijezda Jade Goody

Sarajevo-x.com
Zvijezda britanskog TV reality showa Big Brother, kojoj je zbog raka grlića maternice ostalo još samo nekoliko sedmica života, udala se u subotu pod blještavim svjetlima kamera. Sva prava ovog ekstravagantnog vjenčanja su već prodana medijima, a novac će biti iskorišten za školovanje sinova Jade Goody.

Jade Goody i 21-godišnji Jack Tweed, koji se zbog fizičkog napada na jednog 16-godišnjaka nalazi na uvjetnoj kazni, ozakonili su svoju vezu u hotelu u Essexu, i to pred skoro 200 uzvanika. Šest godina stariju majku dvoje djece Jack je zaprosio samo tri dana nakon što su liječnici na Valentinovo potvrdili da se rak proširio i na druge organe, te da joj nema pomoći.

Ceremonija vjenčanja mladog para u britanskim medijima propraćena je pozitivnim komentarima, a Jade, koja je ranije bila poznata po svojoj vulgarnosti, sada je postala simbol hrabrosti i istrajnosti u borbi protiv raka.

Vjenčanje je, prema riječima njenog glasnogovornika Maxa Clifforda, bilo veoma romantično i emotivno. U 45 minuta, koliko je trajala ceremonija, bilo je mnogo smijeha i suza, a posljednjih pet minuta Jade je ipak morala provesti sjedeći, objavio je Daily Mail.

Zahvaljujući odluci britanskog ministarstva pravosuđa novopečeni bračni par ipak će imati prvu bračnu noć. Naime, Jack, koji živi s mamom u Essexu, inače redovno mora kući biti do sedam navečer, budući da je na uvjetnoj kazni.

Hrabra majka dvoje sinova, petogodišnjeg Bobbyja i četverogodišnjeg Freddieja, prodala je ekskluzivna prava na fotografije i video snimke glamurozog vjenčanja onim medijima koji su ponudili najbolju cijenu. Također planira snimiti i unovčiti svoju smrt, jer svojim sinovima želi osigurati mirnu budućnost.