Showbiz
10

U Princeovom organizmu obdukcijom pronađen snažan narkotik Percocet

Klix.ba
Novi rezultati obdukcije pokazali su kako je u tijelu 57-godišnjeg muzičara Princea, koji je preminuo 21. aprila, pronađen lijek Percocet.

Percocet je vrsta snažnog lijeka protiv bolova, a budući da je opioid, ima narkotička dejstva i izaziva ovisnost, te ga je stoga potrebno uzimati s oprezom i isključivo prema preporuci ljekara.

Budući da je u pitanju narkotik, upotreba ovog lijeka se vrlo često zloupotrebljava, a njegova zloupotreba može dovesti do ovisnoti, predoziranja, pa čak i smrti.

Nije poznato iz kojeg je razloga Prince uzimao ovaj lijek, te da li je to bilo zbog bolova koje je trpio ili pak iz razloga što je bio ovisan o narkoticima.

Mediji su i ranije pisali kako se pretpostavljalo da je muzičar ovisan o lijekovima protiv bolova, a izvori bliski njemu za medije su otkrili kako je Prince bio u izuzetno lošem zdravstvenom stanju nekoliko mjeseci prije smrti.

Prince je navodno, pišu pojedini američki mediji, bolovao od AIDS-a, te je to bio razlog njegove smrti, a zarazio se tokom devedesetih godina.

Stvarni uzrok pjevačeve smrti ostaje da se sazna.