Vedrana Rudan
0

'U Hrvatskoj na pozicijama muškarci koji vole dečke'

Sarajevo-x.com
Poznata i kontroverzna književnica hrvatska književnica Vedrana Rudan izazvala je proteklih dana novu pažnju javnosti nakon davanja otkaza riječkoj televiziji zbog reklame koja je po njenom mišljenju ispod ljudskog dostojanstva. Za Index je izjavila, komentirajući trenutnu predsjedničku kampanju u Hrvatskoj, da su u toj zemlji na vodećim pozicijama 'muškarci koji vole dečke'.

"Predsjednički kampanju ne pratim, jer nisam primijetila da u njoj sudjeluju ozbiljni ljudi", rekla je Vedrana Rudan za Index naglasivši kako nema svog favorita niti vidi nekog potencijalno dobrog kandidata na političkoj sceni.

Za medijsku histeriju oko imidža kandidata te neprestanog isticanja šarma i dobrog izgleda kao kriterija u kampanji, ona je rekla da smatra kako je sve to namješteno.

"Zašto bi mlade Hrvatice voljele starog muškarca poput Vidoševića. Pa on je djed. Ja mislim da je vjerojatnije da ga vole Hrvati", rekla je Rudan i dodala: "Pojedini vlasnici medija podilaze predsjedničkim kandidatima, jer su u Hrvatskoj na visokim pozicijama muškarci koji vole dečke".

S riječke televizije je otišla jer ne može podnijeti da radi za ljude koji su realizirali nagradnu igru kojom se "muče ljudi". Naime Kanal Ri je organizirao nagradu igru, po uzoru na one u Americi u kojoj će automobil Peugeot 206 dobiti osoba koja najduže drži ruku na njemu.

"To je mučenje ljudi. Oni moraju tamo stajati dok se ne sruše mrtvi, polumrtvi ili nemoćni. Cijeli grad je bio protiv te igre", izjavila je Rudan.