Već tad je izazvao sumnje
98

Tri člana kraljevske porodice se trenutno bore s rakom, evo kad je William saznao za Kate

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Daily Mail izvještava da je princ William saznao za dijagnozu raka Kate Middleton prije komemoracije za svog kuma – zbog čega je odustao od prisustvovanja događaju u posljednjem trenutku.
Tekst navodi da je William saznao za Kateinu dijagnozu "samo nekoliko trenutaka prije nego što je trebalo da prisustvuje komemoraciji kralja Konstantina od Grčke i da se povukao samo nekoliko trenutaka prije događaja".

On je naveo "lične razloge" kao opravdanje zašto nije prisustvovao komemoraciji 27. februara, dok je Kensingtonska palata saopštila da je Kate "i dalje dobro".

U to vrijeme mnogima je bilo prilično sumnjivo to što se William povukao u posljednji čas te je to još više ohrabrilo teoretičare zavjera na društvenim mrežama da nagađaju o razlozima.

Posljednji mjeseci izazvali su bijes zbog manipulacije fotografije princeze s djecom, što je "zapalilo" društvene mreže nakon sedmica nagađanja o njenom zdravlju.

Katein prijem u bolnicu objavljen je u januaru, istog dana kada je kralj Charles III dobio dijagnozu raka. Nedostatak detalja o stanju i jednog i drugog i šutnja kraljevske porodice tokom narednih sedmica, a potom i mjeseci, podstakli su osjećaj da javnosti nije ispričana cijela priča.

Njena dijagnoza, ali i kraljeva, došla je manje od godinu dana nakon raskošne ceremonije krunisanja Charlesa, a još jedan član kraljevske porodice - vojvotkinja od Yorka Sarah Ferguson (bivša supruga princa Andrewa) u januaru je otkrila da boluje od melanoma. Za razliku od nje ni kralj Charles ni princeza Kate nisu otkrili o kojoj vrsti raka se radi te u kojem je stadiju.