Showbiz
0

Tom Cruise je najutjecajnija zvijezda

Sarajevo-x.com
Prema Forbesovoj godišnjoj listi stotinu najbogatijih ljudi iz svijet šou-biznisa, Tom Cruise je ubjedljivo na prvom mjestu.

"Celebrity 100 Power List" zapravo prikazuje ko je najbolje plaćen, ali o kome se najviše priča u medijima. U oba slučaja, Tom Cruise se nalazi na mjestu broj 1, a tu je bio također i 2001. godine.

"Cruise je jedan od svega nekoliko zvijezda iz Hollywooda koji će vam garantirano donijeti zaradu", rekao je urednik Forbesove liste najbogatijih i najpopularnijih, Lea Goldman. "Niko u Hollywoodu ne može pregovarati za količinu novca koju on dobije".

Sa prošlogodišnjim prihodom od 67 miliona dolara (53 miliona eura), Cruise nije bio prvi po količini novca koji je zaradio, ali su ga njegova gostovanja u "Oprah" šou, te veza sa Katie Holmes učinili zvijezdom o kojoj se najviše pričalo.

Britanci su se dosta dobro plasirali na "Celebrity 100 Power List". Tako su se na drugom mjestu našli su se Rolling Stonesi, J.K. Rowling, autorica knjiga u Harry Potteru, je na 19. mjestu, dok su Paul McCartney i Elton John završili kao 14. i 16.

Irski bend U2 zauzeo je visoko 4. mjesto.