Postala je megazvijezda
12

Taylor Swift prvi put na Forbesovoj listi milijardera

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američka pop zvijezda Taylor Swift uvrštena je na Forbesovu listu svjetskih milijardera.

Ovo je prvi put za Swift da se pridružila milijarderima nakon što je njeno bogatstvo procijenjeno na 1,1 milijardu dolara. Sada je pjevačica u istom ekskluzivnom klubu gdje se nalazi i Sam Altman, kreator AI chatbota ChatGPT, dok vrh liste zauzima Bernard Arnault, vlasnik luksuznog francuskog brenda LVMH s bogatstvom procijenjenim na 233 milijarde dolara.

Forbes navodi da u ovoj godini postoji 2.781 milijarder u svijetu, što je novi rekord. Riječ je o povećanju za 141 osobu na listi u odnosu na prošlu godinu, odnosno 26 više u odnosu na prethodni rekord. Pored toga, Forbes navodi da je elita bogatija nego ikad sa zajedničkim bogatstvom koje iznosi 14,2 biliona dolara.

Swift se našla na Forbesovoj listi nakon što je dostigla status megazvijezde. Na dodjeli nagrada Grammy je privukla veliku pažnju te je postala prva s četiri osvojene nagrade za album godine.

Njen album 1989 (Taylor's Version) je također bio naprodavanija ploča prošle godine. Swift nije samo dala doprinos muzici, nego je pojavljivanjem na utakmicama svog dečka Travisa Kelcea podigla gledanost NFL-a.