Pucnjava tokom proslave
65

Taylor Swift donirala 100.000 dolara porodici žene koja je ubijena nakon Super Bowla

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Popularna pjevačica Taylor Swift donirala je 100.000 dolara porodici žene koja je ubijena u pucnjavi tokom proslave pobjede u Super Bowlu Kansas City Chiefsa.

Donacija Taylor, koja je u vezi s igračem Chiefsa Travisom Kelceom, objavljena je na GoFundMe, memorijalnoj stranici koju je otvorila porodica ubijene Elizabeth Lopez-Galvan, radijske voditeljice iz Kansas Cityja koja je jedina smrtno stradala u oružanom nasilju koje se dogodilo nakon Super Bowla. Imala je 43 godine.

Poruka ostavljena uz donaciju na stranici glasi: "Šaljem svoju najdublju sućut nakon vašeg razornog gubitka. S ljubavlju, Taylor Swift".

Predstavnici slavne pjevačice potvrdili su CNN-u da je donacija autentična.

Stranica GoFundMe objavila da je porodica Lopez-Galvan, voditeljice na radiju KKFI, prikupila gotovo 280.000 dolara, uključujući donaciju Taylor Swift, što je daleko premašilo cilj fonda od 75.000 dolara.

Podsjećamo, 22 drugih ljudi, uključujući devetero djece, ranjeno je vatrenim oružjem u nasilju koje se dogodilo u blizini Union Stationa u središtu grada baš u trenutku kada je skup Chiefsa slavio njihov trijumf u Super Bowlu nad San Francisco 49ersima.

Policija je saopćila da je do pucnjave došlo zbog svađe nekoliko ljudi koja je nastala tokom samog događaja. Dvojica tinejdžera uhićena nedugo nakon krvoprolića optuženi su na sudu kao maloljetnici u slučaju neovlaštenog držanja vatrenog oružja i opiranja uhićenju.