Tužbama nikad kraja
9

Sutkinja tužila Severinu zbog povrede prava ličnosti

E. Sk.
Foto:Borna Filić/PIXSELL
Foto:Borna Filić/PIXSELL
Tužbama protiv hrvatske pjevačice Severine Kojić, čini se, nema kraja. Prema pisanjima hrvatskih medija, najnoviju tužbu Severina je dobila od sutkinje Lucije Lasić zbog povrede prava ličnosti.

"Ne znam zašto se čudim što se ovo dešava i svom psihičkom silovanju od oca i institucija kada u ovoj zemlji ni žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić", izjavila je Severina na press konferenciji u oktobru prošle godine.

Zbog tih izjava sutkinja Lasić je 28. februara ove godine na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu tužila pjevačicu i tražila naknadu štete u iznosu od 5 hiljada KM.

U januaru ove godine spis u kojem se ona i bivši partner srbijanski biznismen Milan Popović bore za starateljstvo nad zajedničkim djetetom, ponovo je došao na odlučivanje na Županijski sud u Splitu i to sudskom vijeću čija je članica bila sutkinja Lasić, piše 24 sata.

Tako se sutkinja koju je Severina javno prozvala za svojevrsno "silovanje" našla u situaciji da treba odlučivati o njenoj žalbi na presudu kojom je odlučeno da dječak stanuje s ocem, dok ga majka viđa, te je Severini oduzeto pravo odlučivanja u pitanjima zdravstvene skrbi i obrazovanja dječaka.

Severina i njen advokatski tim puno nade polažu u žalbu. Na sjednici vijeća splitskog suda 19. februara ove godine sutkinja Lasić prvi put je zatražila izuzeće iz predmeta. Njen prvi zahtjev za izuzeće je odbijen, no Lasić je 28. februara ponovo zatražila izuzeće uz obrazloženje da je pokrenula parnični postupak radi naknade štete protiv jedne od stranaka u postupku, odnosno protiv Severine.

Predsjednik suda nije to mogao ignorisati i spis je 2. marta dodijeljen u rad drugoj sutkinji Vesni Kuzmičić.