Stigao do Istanbula
111

Supruga bh. nogometaša Harisa Hajradinovića u suzama: Zadesio se na mjestu zemljotresa

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Belma Hajradinović, supruga bh. nogometaša Harisa Hajradinovića, na Instagramu je podijelila fotografiju u suzama otkrivši da je njen suprug imao utakmicu u gradu Hatay te da se zadesio upravo na mjestu zemljotresa, ali je prošao bez povreda.
Manekenka je na Instagramu otkrila da je povremeni bh. reprezentativac sa svojim timom imao utakmicu upravo u regiji koju je jutros pogodio zemljotres.

"Haris je jučer imao utakmicu u Hatayu i zadesio se na mjestu zemljotresa. Hvala Bogu dobro je i uspio se vratiti za Istanbul. Hvala svima na porukama", napisala je Belma na svom Instagram storyju.

Objava Belme Hajradinović na Instagramu
Objava Belme Hajradinović na Instagramu

Podijelila je i snimak hotela u kojem je bio smješten te fotografiju kako sad okruženje objekta izgleda - okolne zgrade koje su sravnjene sa zemljom.

Hajradinović je od 2019. godine član turskog nogometnog kluba Kasimpaša, a jučer su gostovali kod ekipe Hatayspora.

Upravo fotografije iz grada Hataya pokazuju razmjere posljedica zemljotresa koji je jutros pogodio Tursku. Čitavi gradski blokovi su sravnjeni od potresa, metalne šipke razbacane po ulicama, a vozila prevrnuta.

Nakon prvog zemljotresa od 7,8 stepeni, uslijedio je niz slabijih zemljotresa. Oko podne danas je jug Turske pogodio još jedan zemljotres jačine 7,7 stepeni Richtera.