Uporedila ga s Hitlerom
7

Sud kaznio Severinu zbog vrijeđanja bivšeg supruga Milana Popovića

M. A.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Tačno je godina prošla otkako je Severinu bivši partner Milan Popović prijavio Centru za socijalnu skrb zbog načina na koji mu se obraćala u e-mail konverzacijama. U međuvremenu, Općinski prekršajni sud u Zagrebu je donio nepravosnažnu odluku u ovom slučaju.

Srbijanski biznismen Milan Popović je poznatoj pjevačici, kako se navodi, zamjerio stil i izraze koje mu je tada uputila.

"Dana 24. oktobra 2019. godine obavještavam Vas da je na ovom Sudu protiv okrivljenice S. K. vođen postupak zbog sumnje da je počinila prekršaj iz čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici. Danas, 24. oktobra, donijeta je i objavljena presuda, kojom je ista nepravosnažno proglašena krivom da je počinila psihičko nasilje u porodici koje je kod žrtve prouzrokovalo povredu dostojanstva i uznemirenost, te joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna. Naglašavamo kako je u navedenom postupku bila isključena javnost, te da se radi o još uvijek nepravosnažnoj presudi", odgovorili su portalu 24sata.hr s Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu.

Kako prenose hrvatski mediji, Severina je u nizu e-mailova Milana Popovića nazvala "manijakom i psihipatom", "stvorom koji zagađuje svijet", "zlotvorom", "bijednikom", navodno ga je uporedila i s nacističkim vođom Adolfom Hitlerom, a navode kako mu je prijetila čak i "silovanjem u zatvoru".

Poznata hrvatska pjevačica je kao osuđena u ovom slučaju dužna platiti troškove prekršajnog postupka u iznosu od 3.000 kuna (800 KM).