Svjedočio na sudu
62

Srbijanski režiser tvrdi: Bjelogrlić mi je psovao "Daru iz Jasenovca" i prijetio da će me ubiti

I. S.
Foto: Nova.rs/Goran Srdanov
Foto: Nova.rs/Goran Srdanov
Srbijanski režiser Predrag Gaga Antonijević je danas svjedočio u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. On je optužio Dragana Bjelogrlića da ga je u augustu 2021. pretukao u jednom hotelu u Nišu.

"Optuženi i ja nismo bili u komunikaciji nekoliko godina prije incidenta u Nišu. Nismo imali verbalne ni fizičke sukobe, sve dok nije proradila pesnica", rekao je Antonijević.

Zatim je ispričao šta se, prema njegovoj verziji, dogodilo te noći u hotelu.

"Prišao mi je iznenada i pesnicom udario u predjelu lijevog oka. Onda je nastavio da me vrijeđa, psuje majku i 'Daru' i prijeti da će me ubiti. Krenuo je prema čaši na stolu, ali sam uspio da je sklonim, a onda sam mu se odupro nogom. Kolege koje su bile tu su pokušale da smire situaciju, da nas razdvoje, ali me je Bjelogrlić opet udario. Dohvatili smo se, pali na pod i gušali", ispričao je.

Foto: Nova.rs/Goran Srdanov
Foto: Nova.rs/Goran Srdanov

Dalje je naveo kako je incident prijavio policiji i otišao kod ljekara koji je konstatovao da je povrijeđen. Bjelogrlić je saslušao Antonijevićevo svjedočenje i povremeno odmahivao glavom u znak negodovanja. Glumac je ranije priznao da ga je pretukao zato što ga je Antonijević provocirao i vrijeđao.

"Danas smo imali priliku da čujemo Antonijevića koji je tri sata odgovarao na naša pitanja i u detalje smo raščlanili detalje tog događaja. Konačno je izašlo na vidjelo ono što je bitno, a to je da on nije žrtva kako se predstavlja, već i da je on nasrnuo u jednom trenutku na Bjelogrlića, što ovom slučaju daje novu dimenziju i pokazuje da je to bio uzajaman obračun, a ne kako se predstavljalo da Bjelogrlić tuče Antonijevića koji se samo brani. On je danas potvrdio da je Bjelogrlića zgrabio, što je prvo javno priznanje navodne žrtve Gage Antonijevića“, rekao je Bjelogrlićev advokat Jugoslav Tintor za portal Nova.rs. Kao što je poznato, Antonijević je režirao film "Dara iz Jasenovca".