Na meti režima
36

Srbijanski glumci o tvrdnjama da su zaradili stotine hiljada eura: Iz njihovih usta u Božije uši

N. O.
Navodni iznosi honorara srbijanskih glumaca (Foto: Twitter)
Navodni iznosi honorara srbijanskih glumaca (Foto: Twitter)
Na tvrdnje srbijanskog političara da je Telekom Srbije izdvojio milione za honorare glumcima angažovanim u serijama koje su producirali, nakon Bjelogrlića reagovale su mnoge kolege iz branše te su demantovali navode o ogromnim iznosima.
Nebojša Bakarec, poslanik SNS-a u Skupštini je iznio "podatke" o honorarima glumaca koji su podržali proteste "Srbija protiv nasilja", a koje su dobili od Telekoma, tvrdeći da im se "neće svetiti".

On je naveo između ostalog sljedeće glumce i njihove navodne honorare: "Marko Janketić je od države i Telekoma dobio 45.000 eura, Gorica Popović 84.000 eura , Branislav Trifunović 67.000, Nikola Kojo 125.000 , Bjelogrlić 423.000, Ceca Bojković 89.000, Kičić 84.000, Sergej 130.000, Milan Marić 120.000".

Među prvima reagovao je Dragan Bjelogrlić kazavši: "Sprema li se nova 'kristalna noć' za neke srbijanske glumce? Bakarec nam, eto, 'daje slobodu' da nastavimo da glumimo i kaže da se 'neće svetiti'. Evo neka meni lično uskrati slobodu da glumim i neka mi se sveti. Veoma me zanima kako će to da izgleda".

Nakon toga uslijedile su reakcije Sergeja i Branislava Trifunovića, Svetlane Bojković, kao i Marka Janketića.

"Oni mogu da pričaju šta hoće, ali to nije tačno", rekla je Bojković za portal N1.rs.

Na pitanje kako komentariše izjavu Bakareca da je od Telekoma dobio 130.000 eura, Trifunović je za isti medij kazao kako odgovor o cifri od 130.000 postoji na Instagramu Jelene Karleuše.

Naime, Karleuša je na ovoj društvenoj mreži objavila fotografiju Sergeja Trufunovića i ispod je napisala cifru koju je navodno dobio za tri serije, a on je na to odgovorio: "Vidi lutko, loše te spinuju: 'Tajna Vinove Loze' – još nisam igrao; 'Volja Sinovljeva' – počinje najesen; 'Složna Braća', Dva dana snimanja, 130 hiljada eura? Iz tvojih usta u Božije uši, oprosti Bože."

Također, podijelio je objavu Bakareca te uputio sarkastičan komentar: "Bjela 300 hiljada više od mene? SNS nismo se ovako dogovorili".

"To je jedna teška svinjarija, oni se ponašaju kao da su to njihove lične pare, kao da oni to nama poklanjaju, kao da to nisu novci poreskih obaveznika, državljana ove naše napaćene zemlje. Ja bih ih pitao odakle im informacija koliko smo novca dobili, koje ulazio u te ugovore, pošto su oni poslovna tajna. To ne bi smjelo da se govori. Njihova bezprizornost očigledno nema granice", kazao je Marko Janketić.

Za Novu.rs svoj komentar je dao i Branislav Trifunović koji je poručio: "Jako je zanimljivo da ta osoba nosi titulu narodnog poslanika, mislim da bi mnogo poštenije bilo da mu je zvanje 'samo svog naroda poslanik' ili 'u službi njegove fotelje poslanik' ili 'Vučićevi svjedoci poslanik' ili 'ja lažem, a vi ga jurite poslije po ulicama poslanik', 'samo da nam se Vučić ne pomjeri jer smo i mi na*ebali poslanik'… Nažalost po ovu zemlju takvi primjerci nas predstavljaju i, što se mene tiče, samo učvršćuju moju volju da ću uvijek biti uz svoj narod na ulici i da potvrđuju da je ovo društvo otrovano i zadojeno mržnjom i lažima upravo zbog ovakvih primjeraka ljudske vrste", rekao je Bane Trifunović za Nova.rs.