|

Sophie Turner: Zbog depresije sam često razmišljala o samoubistvu

Sophie Turner: Zbog depresije sam često razmišljala o samoubistvu
23
Klix.ba
18.4.2019. u 22:14
32
komentara
23

dijeljenja
Sophie Turner: Zbog depresije sam često razmišljala o samoubistvu Sophie Turner
Zvijezda serije Game of Thrones Sophie Turner je u jednom od intervjua otkrila kako je zbog depresije više puta razmišljala o samoubistvu, ali i kako ju je ljubav izvukla iz crne rupe u koju je upala.
"Bolujem od depresije već pet ili šest godina. Čudno je. Nisam bila toliko depresivna kad sam bila mlađa, ali sam često razmišljala o samoubistvu. Možda je to bila samo faza tada, ali sada vjerujem da nikada ne bih mogla uraditi takvo nešto", kazala je.

Dodala je kako se sa depresijom nosila kada je imala 17 godina.

"Moji prijatelji su išli na fakultete, a ja sam radila. Živjela sam sa roditeljima i osjećala se usamljeno. Sve je postalo još gore kada sam se zbog puberteta naglo udebljala. To je bilo vrijeme kada su društvene mreže počele blistati", rekla je.

Na nju su posebno utjecali loši komentari koje je čitala na internetu.

"Vidiš deset dobrih komentara i ignorišeš ih, pa vidiš jedan loš koji te totalno uništi. Ljudi su pisali kako sam se previše udebljala, kako mi koža izgleda loše jer sam u pubertetu, te kako ne znam glumiti", kazala je dodavši kako je ona vjerovala svim kritikama i redovno ih je potvrđivala.

To je utjecalo na njen posao, često je nosila korzete i imala je jako nisko samopouzdanje. Nije bila dovoljno motivisana da izlazi sa prijateljima, često je plakala i provodila vrijeme sama.

Podršku su joj pružili glumica Maisie Williams i njen vjerenik Joe Jonas.

"Kada vam neko svaki dan kaže da vas voli, natjera vas da se zapitate šta vi volite kod same sebe. Uz Joea sam zavoljela sebe", zaključila je.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...