Uskoro stiže na Netflix
39

Sofiju Vergaru tuži porodica narko-kraljice koju tumači u seriji, žele spriječiti objavljivanje

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Porodica zloglasne kolumbijske narko-kraljice Griselde Blanco tužila je Sofiju Vergaru zbog njene predstojeće mini serije "Griselda".

Zvijezda serije "Modern Family" glumi ozloglašenu kolumbijsku narko-kraljicu iz stvarnog života, koja je stvorila jedan od najprofitabilnijih kartela u historiji.

Griseldina odrasla djeca, kao predstavnici njenog naslijeđa, podnijela su tužbu protiv Vergare i Netflixa, s ciljem da blokiraju objavljivanje serije, tvrdeći da je njihova porodica neovlašteno koristila sliku i lik.

Prema tužbi koju prenosi ETOnline.com, Griseldin sin, Michael, navodi da je od 2009. davao intervjue pojedincima zainteresiranim da njegovu životnu priču i životnu priču njegove majke pretvore u produkciju, potencijalno seriju i knjigu.

Michael tvrdi da su ovi intervjui vođeni do 2022. godine i da su pojedinci obećali da će kupiti projekat u Hollywoodu počevši od 2016. godine.

Dalje je naveo da je Netflix izrazio interesovanje za projekat, ali nije želio da iskoristi bilo kakve detalje ili konsultacije iz njegovih intervjua. Međutim, on tvrdi da se predstojeća miniserija u velikoj mjeri oslanja na njegove anegdote i materijale bez odgovarajuće kompenzacije.

U tužbi se tvrdi da je Netflix u suštini prisvojio porodičnu priču i uključio je u seriju, kršeći prava djece Griselde Blanco koristeći njihove slike i likove bez dozvole.

Iako tužba ne zabranjuje izričito prikazivanje njihove majke djeca narko-kraljice tvrde da su u produkciji korištene njihove ličnosti i materijali za intervjue.

U seriji koja će na Netflix stići 25. januara Vergara je izvršni producent, što potencijalno objašnjava njeno uključivanje u tužbu. Djeca Griselde Blanco hitno traže sudsku zabranu kako bi spriječili objavljivanje emisije.