Inspirisao sam sebe
48

Snoop Dogg pokreće biznis sa hot dogovima, a dao im je sasvim "neočekivan" naziv

I. B.
Snoop Dogg baca se u biznis sa hot-dogovima
Snoop Dogg baca se u biznis sa hot-dogovima
Američki reper Snoop Dogg, pravog imena Calvin Broadus, navodno pokreće biznis sa hot dogovima, a nazvat će ih, ni manje ni više, nego "Snopp Doggs".

Snoop je pronašao još jedan način da unovči svoje ime i to proizvodom za kojeg su ljudi već sada stali u red za čekanje.

Iako reper još uvijek nije pokrenuo samo preduzeće, koliko je ozbiljan u svojoj namjeri govori činjenica da su njegovi advokati prijavili "Snoop Doggs" američkom Institutu za intelektualno vlasništvo rekavši kako reper planira da ga koristi u svrhe prodaje hot dogova i drugih vrsta kobasica, prenosi Billboard.

Njegovi obožavatelji već su oduševljeni novim poduhvatom, a ostavili su i brojne komentare.

"Ovaj čovjek radi sve što mu padne na um, svaka čast", "Nisam ljubitelj hot doga, ali ovo će mi biti omiljeni specijalitet", "Njegov marketing jednostavno je vanzemaljski", "Jedva čekam to probati", "Ime je genijalno", "Kako se ovoga prije nije sjetio", samo su neki od komentara.

Ovo je samo još jedan od mnogih biznisa koje je reper pokrenuo u proteklih nekoliko godina.

Kao zakleti ljubitelj marihuane 2015. je pokrenuo kompaniju kanabisa "Leafs by Snoop", a 2020. i vlastitu liniju alkoholnog pića "Indoggo Gin". Izdao je i svoju kuharicu, a više puta je učestvovao u kulinarskim tv emisijama sa bliskom prijateljicom Marthom Stewart.

Dakle, sasvim je poznato da se reper voli igrati sa investicijama, no ova odluka posebno je iznenadila njegovu publiku obzirom na njegovu "burnu" prošlost sa ovim specijalitetom.

Prije šest godina, Snoop je izjavio kako više nikada neće okusiti hot dog.

Gostujući u showu Jimmyja Kimmela, reper je svjedočio pravljenju hot doga i pritom ostao u šoku.

"Ako je ovo način kako se oni prave, ne želim ih više nikad pojesti", izjavio je tada.

Ipak, neke ne bi začudilo ni da se ovaj poduhvat uopšte ne realizira obzirom da je reper 2011. najavljivao i svoju liniju sladoleda koja kasnije nikada nije pokrenuta.