"The Tinder Swindler"
68

Simon Leviev u prvom intervjuu nakon dokumentarca tvrdi: Nisam varalica s Tindera

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Simon Leviev tvrdi da on nije zloglasni "Varalica s Tindera" te da je Netflixov dokumentarac istoimenog naziva potpuno izmišljen.

Dokumentarac govori o tome kako je Leviev prevarom izvukao oko 10 miliona dolara od žena koje je privukao na popularnoj aplikaciji za upoznavanje, Tinder.

"Bio sam samo jedan tip koji je želio upoznati neke djevojke na Tinderu", rekao je Leviev za Inside Edition u svom prvom intervjuu od objavljivanja Netflixovog dokumentarca.

"Ja nisam prevarant s Tindera", kazao je u videu kojim se najavljuje intervju koji će biti emitiran u dva dijela 21. i 22. februara.

"Predstavljaju ga kao dokumentarac, ali u stvari, to je potpuno izmišljeni film."

Leviev, kojemu se u intervjuu pridružila i njegova djevojka, dodaje: "Ja sam najveći gospodin na svijetu."

Leviev se navodno koristio raznim pseudonimima, ali je najpoznatiji kao Simon Leviev te je tvrdio da je radio u opasnom poslu s dijamantima i da je sin milijardera izraelskog dijamantnog oligarha Leva Levieva.

Iako je u prosincu 2019. osuđen na 15 mjeseci za prijevaru, krađu i krivotvorenje, prijevremeno je pušten samo pet mjeseci kasnije.

Također mu je zabranjeno korištenje Tindera nakon objavljivanja dokumentarca.

"Proveli smo interne istrage i možemo potvrditi da Simon Leviev više nije aktivan na Tinderu ni pod jednim od svojih poznatih pseudonima", rekli su predstavnici Tindera u izjavi za Variety.

Iako Leviev više ne smije koristiti Tinder, i dalje je aktivan na Instagramu, a također se usmjerio na Hollywood gdje je već potpisao ugovor s menadžerom te želi napisati knjigu, snimiti reality show o pronalasku idealnog partnera i pokrenuti podcast.