Časopis Rolling Stone
0

"Silvio Berlusconi je Rock zvijezda godine"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Talijanski premijer Silvio Berlusconi proglašen je "RnR zvijezdom godine" u izboru talijanskog izdanja čuvenog muzičkog časopisa Rolling Stone.

"Njegova žudnja za životom i njegov neponovljiv stil života donijeli su mu nevjerojatnu međunarodnu popularnost, posebno ove godine", piše na naslovnoj stranci decembarskog broja koji će se od utorka naći na talijanskim kioscima, prenosi agencija Ansa.

Po riječima urednika časopisa, Carla Antonellija, izraz "RnR" je nedovoljan da opiše premijera koji ne silazi s naslovnih stranica.

"Party manijaci" poput Roda Stewarta, Briana Jonesa ili Keitha Richardsa, i u svojim su najluđim danima bili "mala djeca" u usporedbi s talijanskim liderom, kaže Antonelli.

Svoje suparnike 73-godišnji Berlusconi uspio je deklasirati sposobnošću da neprestano bude u centru pažnje poduhvatima dostojnim najvećih rock zvijezda.

Naslovnica najnovijeg broja talijanskog Rolling Stonea sa stiliziranim likom Berlusconija djelo je američkog ilustratora Sheparda Faireyja, autora postera "Nada" za predsjedničku kampanju Baracka Obame.

Na drugom mjestu, iza Berlusconija, kao osoba koja najbolje predstavlja vrijednosti RnR-a, našao se upravo američki predsjednik, a na trećem papa Benedikt XVI jer je nedavno izdao muzički CD u istoj kući koja je producirala i albume Nirvane.