Showbiz
10

Shia LaBeouf tvrdi da je silovan: Bičovala me, a potom skinula

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Holivudski glumac Shia LaBeouf tvrdi da je silovan za vrijeme svog umjetničkog performansa.

LaBeouf je za magazin Dazed opisao čin silovanja koje se navodno dogodilo početkom 2014. godine za vrijeme prezentacije njegovog jedan-na-jedan umjetničkog performansa pod nazivom #IAMSORRY.

"Jedna je žena došla sa svojim dečkom koji ju je čekao ispred zatvorenih vrata. Ona je bičevala moje noge punih 10 minuta, skinula me i potom silovala", rekao je LaBeouf u šokantnon ispovijesti.

Performans #IAMSORRY je bio zamišljen tako da glumac sjedi nepomično i bez riječi sa papirnom kesom na glavi na kojoj je pisalo "I am not famous anymore" (Više nisam slavan). Zainteresovani su mogli sjesti preko puta LaBeoufa i raditi šta im god padne na pamet. Performans se održavao pet dana u februaru.

Glumac je objasnio kako se vijest o djelu nepoznate žene ubrzo proširila kroz red za čekanje u kojem je stajala njegova djevojka.

"Kada je ušla zatražila je objašnjenje, ali ja nisam mogao govoriti. Oboje smo samo sjedili bez objašnjenja traume koja se upravo desila. Bilo je veoma bolno", rekao je LaBeouf dodavši da je nepoznata žena izašla iz sobe sa razbacanom kosom i šminkom.

#IAMSORRY je dio glumčeve serije izvinjenja nakon što je optužen za plagijatorstvo, a papirnu kesu sa istim natpisom nosio je na jednoj dodjeli filmskih nagrada.