Holivudski glumac
86

Shia LaBeouf nakon prelaska na katoličanstvo planira postati i đakon

L. R.
Shia LaBeouf (Foto: EPA-EFE)
Shia LaBeouf (Foto: EPA-EFE)
Holivudski glumac Shia LaBeouf nedavno je prešao na katoličanstvo, a sada želi postati i đakon.
Naime, 37-godišnji glumac krajem godine primio je sakrament, a kapucinski fratar Alexander Rodriguez je sada otkrio da LaBeouf želi postati đakon u budućnosti.

Rodriguez je rekao da je LaBeoufovo nadahnuće da postane katolik proizašlo iz njegovog nedavnog filma "Padre Pio", u kojem glumac glumi italijanskog kapucina fratra Pia iz Pietrelcine.

Ove sedmice, kalifornijski ogranak franjevaca kapucina, katoličkog vjerskog reda, podijelio je objavu na Facebooku uz fotografije 37-godišnjeg glumca kako se smiješi pored nekoliko članova njihove organizacije.

"Oduševljeni smo što možemo podijeliti da je naš dragi prijatelj Shia LaBeouf proteklog vikenda u potpunosti pristupio Crkvi kroz sakrament potvrde. Kapucinski franjevački fratri presretni su što su ga primili i svjedočili njegovoj dubokoj predanosti vjerskom putu", napisali su na početku objave.

Objasnili su da je LaBeouf talentovani glumac, koji se odlučio prihvatiti učenja Katoličke crkve.

"Poznat po svom nevjerovatnom talentu i strasti u industriji zabave Shia LaBeouf je krenuo na duboko duhovno putovanje koje ga je navelo da prihvati učenja Katoličke crkve. Njegova odluka o potpunom ulasku u Crkvu svjedočanstvo je njegove iskrene želje da raste u odnosu s Bogom i proživi evanđeljeske vrijednosti", nastavili su.

Također, ovim putem su pozvali ljude da podrže glumca u svojim molitvama kako bi njegovo duhovno putovanje bilo uspješno

Kao kapucinski franjevci, vjerujemo u transformativnu snagu vjere i nevjerovatan utjecaj koji može imati na nečiji život. Ponizni smo i zahvalni što hodamo uz Shiju dok on čini ovaj važan korak na svom duhovnom putovanju. Pozivamo vas da nam se pridružite u proslavi ove značajne prigode i da podržite Shiu LaBeouf u svojim molitvama dok nastavlja produbljivati svoju vjeru i tražiti Božje vodstvo u svom životu. Neka njegov primjer inspiriše druge da istraže vlastite duhovne puteve i pronađu utjehu u ljubavi zagrljaju Crkve", napisali su na kraju.

LaBeoufova ceremonija potvrde održana je u župi Old Mission Santa Ines u Solvangu u Kaliforniji, istoj crkvi u koju je LaBeouf prvi put otišao trenirati za svoju ulogu za film "Padre Pio".

Inače, glumčev otac je katolik, a majka Jevrejka. Kršten je kao dijete, a imao je bar micvu s 13 godina. Njegova holivudska karijera traje više od 20 godina, a prije nekoliko godina optužen je za fizičko i psihičko zlostavljanje.