Ponovo vodi bitku
143

Shannen Doherty: Vratio mi se rak dojke, u četvrtom je stadiju

M. N.
Glumica iz popularne serije "Beverly Hills 90210" Shannen Doherty saopćila je kako se bori s rakom dojke četvrtog stadija.

"Pitanje je dana kada će se saznati da sam u četvrtoj fazi. Moj rak se vratio i zato sam ovdje", rekla je tokom gostovanja u emisiji ABC News.

Iako se bori s rakom, Doherty nije prestala raditi i nastavila je snimati nove nastavke serije "Beverly Hills". Za povratak raka saznala je kada je oplakivala smrt svog kolege iz serije Lukea Perryja.

"Bilo mi je čudno da mi dijagnosticiraju rak to u isto vrijeme kada je osoba koja je bila zdrava otišla prva. Bila sam šokirana i jedino što sam mogla uraditi u njegovu čast jeste snimati. Još uvijek mislim da nisam uradila dovoljno", kazala je.

Istakla je kako još nije prihvatila da joj se bolest vratila, ali kako se život ne završava onog trenutka kada dobijete dijagnozu.

"Ima dana kada se pitam zašto baš ja, a onda kažem zašto ne ja, zašto bi bio neko drugi i zar neko drugi to zaslužuje. Niko od nas to nije zaslužio. Moja prva reakcija je uvijek zabrinutost kako da kažem majci i suprugu", rekla je.

Odlučila je obznaniti svoju dijagnozu zbog ročišta na sudu koje će biti održano ove sedmice jer je tužila osiguravajuću kuću, a u spisima se navodi i informacija o njenom zdravstvenom stanju.

"Željela sam da ljudi to ipak čuju od mene", poručila je.

Rak joj je prvobitno dijagnosticiran 2017. godine, ali se mislilo da se izborila s njim.