Neočekivan stav
50

Shakira iznenadila izjavom o filmu "Barbie", izazvala je lavinu reakcija uz poruke da joj "ovo nije trebalo"

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Shakira krasi naslovnicu magazina Allure, a u intervjuu je dala i prilično neočekivan komentar o filmu "Barbie", zbog čega je mnogi na mrežama kritikuju.

Blockbuster u režiji Grete Gerwig u prošloj godini bio je na prvom mjestu po zaradi na kino blagajnama sa 1,4 milijarde dolara širom svijeta te je zaradio osam nominacija za Oscara, uključujući i onu za najbolji film. Ipak, pjevačica je rekla da donekle dijeli mišljenje svoja dva sina kojima se film nikako nije svidio sugerišući da je to dio pop kulture koji je "muškarcima oduzeo mogućnost da budu muškarci".

"Moji sinovi su ga apsolutno mrzili", rekla je Shakira, "Odgajam dva dječaka. Želim da se i oni osjećaju moćno dok poštuju žene. Sviđa mi se pop kultura kada pokušava osnažiti žene, a da ne oduzima muškarcima njihovu mogućnost da budu muškarci, da također štite i pružaju. Vjerujem u to da ženama damo sve alate i povjerenje da sve to možemo učiniti, a da ne izgubimo svoju suštinu, a da ne izgubimo svoju ženstvenost", navela je pjevačica.

Kazala je da smatra kako i muškarci i žene imaju svoju svrhu u društvu, ali različitu: "Mi se međusobno nadopunjujemo i to nadopunjavanje ne treba izgubiti".

"Samo zato što žena može sve to ne znači da treba?", upitao ju je novinar na šta je odgovorila: "Zašto ne podijeliti teret sa ljudima koji zaslužuju da ga nose, koji su također dužni da ga nose?".

Njen komentar dijeli se mrežama, a mnogi su šokirani izjavom uzevši u obzir da upravo album koji najavljuje nosi feminističke poruke oprečne od ovakvog stava.

"Volim te, ali ovo ti nije trebalo", "Od svih ljudi koji su kritikovali film 'Barbie' nisam očekivao da će Shakira biti najgora", "Potpuno je pogrešno shvatila film", "Je li ona uopšte pogledala filma?", glasili su neki od brojnih komentara koje je njena izjava izazvala.