Danas slavi rođendan
0

Severina zagazila u šestu deceniju: Prisjetili smo se kako je izgledala u mladosti

I. B.
Naslovnica Severininog albuma "Dalmatinka" iz 1993.
Naslovnica njenog albuma "Dalmatinka" (Foto: Severina)
Hrvatska pjevačica Severina danas slavi okrugli 50. rođendan, a tim smo se povodom prisjetili nekih od njenih najvećih hitova te toga kako je izgledala u mladosti.

Na regionalnoj sceni, Severina je jedna od najvećih zvijezdi koja gdje god se pojavi napravi spektakl.

Shodno tome, pjevačicu smo kroz godine mogli vidjeti različitih frizura i modnih izdanja, a dok je neki pamte kao brinetu duge kose, drugi je pamte sa šiškama ili bez, kao kratko-ošišanu crnku, pa čak i plavušu.

Ono što je sigurno je da pjevačica danas, unatoč broju godina koje je napunila, izgleda bolje nego ikad, a da ima isto toliko i energije dokazuje svojim posljednjim pjesmama i nastupima.

Severina je rođena 1972. godine u Splitu gdje se sa svjetlima pozornice prvi put susrela kada je imala 10 godina. Prve korake prema svojoj muzičkoj karijeri napravila je na Splitskom festivalu, a pobjedom na "Demo X" početkom 1990. osvojila je i snimanje svoje prve dugosvirajuće vinilne gramofonske ploče "Severina" čime je istu i zvanično započela.

Do danas, iza nje je bogata karijera, brojni albumi, suradnje te pjesme koje su među njenim slušateljima pravi hitovi. I dan danas najslušaniji su neki od njenih hitova sa početka karijere poput "Tvoja prva djevojka", "Od rođendana do rođendana", "Djevojka sa sela", "Ja samo pjevam", "Ante", "Da si moj" i drugih.

Godine 2006. sa pjesmom "Moja štikla" nastupila ja na Eurosongu u Ateni gdje je osvojila trinaesto mjesto, a i u našoj zemlji uvijek je rado viđen gost.

Osim muzike, ostvarila se i kao glumica pojavivši se u četiri filma, a njezine pozorišne uloge u ozbiljnim pozorištima kao što je riječki HNK zgrozile su javnost čemu je kumovao i skandal s kućnim uratkom, koji se pojavio godinu dana ranije.

Sarajevo je posljednji put posjetila 2021. godine gdje je snimala i novogodišnji program, a tom je prilikom dala intervju i za Klix.ba otkrivši kako joj je bila velika želja studirati u našem gradu.

Kada je riječ o ljubavnom životu, Severina je samo sa jednim muškarcem stala pred oltar, a riječ je o Igoru Kojiću, od kojega se nakon 6 godina razvela u augustu 2021. godine. Među njenim vezama, ističe se ona sa srbijanskim poduzetnikom Milanom Popovićem s kojim i danas vodi sudske bitke. Milan je Severinu čak i zaručio, a zajedno imaju i 10-godišnjeg sina Aleksandra koji je poznat u javnosti zbog Severinine borbe za skrbništvo.

Danas, Aleksandar odlukom suda pola vremena provodi sa majkom, a pola sa ocem, dok mu je prebivalište na majčinoj adresi u Zagrebu.

Prema natpisima hrvatskih medija, Severina za proslavu svog 50. rođendana sprema veliko slavlje, a navodno je rezervisala zagrebački noćni klub Mint koji prima i do nekoliko stotina ljudi.

Godine 2011. proslavila je 39. rođendan u jednom zagrebačkom restoranu gdje su među oko 200 uzvanika s njom bili i Haris Džinović, Petar Grašo, Jole i mnogi drugi.

Iako detalje o izlasku novog albuma još uvijek drži u tajnosti, krajem prošlog mjeseca predstavila je pjesmu "Fališ mi" u suradnji sa bugarskim muzičarom Azisom s kojom se našla pri vrhu trendinga na Balkanu.