Ne stišava se situacija
133

Sajsi MC prijete smrću jer je Breskvici dala nula bodova na "Pesmi za Evroviziju"

N. C.
Sajsi MC (Foto: Instagram)
Sajsi MC (Foto: Instagram)
Ne stišava se bura oko glasanja na "Pesmi za Evroviziji" odnosno napad na članicu žirija Ivanu Rašić Trmčić, poznatiju kao Sajsi MC.

Naime, napadi na Sajsi MC uslijedili su nakon što Breskvici i pjesmi "Gnezdo orlovo" nije dala bodove. Sajsi je za Index.hr govorila o hajci koja se dešava od strane Breskvicinih fanova.

"Ima svega, prijetnje smrću, degradiranje mog lika i djela, skandaliziranje mojim tekstovima, zahtjev da se protjeram iz zemlje zbog pjesama kao sto su Upalah i Ringe jaja. Moram priznati da ima i jako kreativnih, kao npr. tip koji živi u Francuskoj, porijeklom Srbin mi je poslao prijeteću poruku da mi zabranjuje ulazak u Francusku. Dosta bizarna prijetnja. Sve je uglavnom vrti oko toga da sam ja kriva što nije prošla časna pjesma već neka sotonistička", navela je.

Na pitanje kako su krenuli napadi i ko ih je pokrenuo, Sajsi je kazala da je sve krenulo od menija i društvenih mreža.

"Ne znam, više je tu faktora, ima i medija dosta, društvenih mreža. Vjerojatno je dosta toga fabricirano. Pokrenuo je neto kome jako pogoduje da se u ovom trenutku dogodi ovakva polarizacija na temu izbora pjesme. Umjesto da proglašenje pobjedničke pjesme bude katarzično, desilo se upravo suprotno", dodala je.

Ranije se oglasila i Breskvica koja je za srbijanske medije prokomentirala glasanje Sajsi te istakla da se nada da nikada ona nikad neće doživjeti da joj neko da nula bodova.